Dringend Scheidsrechters gezocht!

1. Nee, het hoeft niet iedere week!
2. Nee, je hoeft geen spelregel nerd te zijn!
3. We hebben je nodig!
4. Ben je jeugdspeler, start dan met de JO11 of lager!


Het is iedere week weer een puzzel om voor alle wedstrijden een scheidsrechter te vinden. Dankzij een kleine maar zeer gemotiveerde groep scheidsrechters lukt dat bijna iedere week wel weer. Op sommige mensen moet wel een heel zwaar beroep worden gedaan. En ook zij zijn wel eens verhinderd of geblesseerd. Bovendien leert de ervaring, dat naarmate het seizoen vordert de tekorten toenemen. Als we geen scheidsrechter hebben wordt er een beroep gedaan op de teams om dit zelf te regelen. Dit is natuurlijk verre van ideaal. Ons scheidsrechterscorps wordt ook steeds ouder, daarom zouden wij graag wat jonge scheidsrechters aan het corps willen toevoegen.

Lees je dit als jeugdspeler bespreek hem dan met je ouders, misschien kun je ze overhalen te gaan fluiten. Zelf fluiten mag natuurlijk ook.

Het hoeft dus niet iedere week!
Nee, dat mag natuurlijk wel. Maar als we één keer in de paar weken een beroep op je kunnen doen dan wordt alles al veel makkelijker. Dan is het ook eenvoudiger om rekening te houden met wensen ten aanzien van teams en tijden. Bijvoorbeeld een wedstrijd voor of na die van je zoon of dochter. Je kunt ook opgeven welke zaterdagen je wel en niet kunt, dan houden we daar vooraf rekening mee. Scheidsrechterskleding kan DSV voor je verzorgen! Als je graag een scheidsrechterscursus wilt volgen kan dit natuurlijk ook, wil je alleen intern begeleid worden kan dit ook..

Je hoeft geen spelregeldeskundige te zijn!
Natuurlijk moet je wel iets van spelregels weten, maar bij studio sport heb je toch ook altijd commentaar, of niet? Bij Studio Sport kun je zien dat ook de meest ervaren scheidsrechters er wel eens naast zitten. Fouten maken hoort erbij en niemand verwacht dat je foutloos fluit, met uitzondering van mensen die zelf te bang zijn om te fluiten. Als je goed met mensen om kunt gaan zal het leiden van een wedstrijd je ook wel lukken!

We hebben je nodig!
Dat moet inmiddels duidelijk zijn!

Ben je jeugdspeler begin dan met de JO11 of lager !
Zelf speel je meestal later in de ochtend of middag. We laten nu bijna altijd ouders fluiten, maar het is een geweldige plek om te beginnen en wat ervaring op te doen. Juist jonge scheidsrechters hebben we hard nodig! We hopen natuurlijk dat je het zo leuk vindt dat je na verloop van tijd ook hogere teams wilt fluiten. Ben je de jeugdjaren ontstegen, maar wil je liefst eerst E en F fluiten voor je hogere teams gaat fluiten dan mag dat natuurlijk ook.

Je wilt meer?
De KNVB organiseert regelmatig in onze regio de basisopleiding voor clubscheidsrechters. Vier avonden theorie en praktijk. Dit is een prima opleiding als je clubwedstrijden wilt fluiten. Voor alle opleidingen geldt: DSV betaalt de kosten, zelf zorg je voor tijd en enthousiasme. Scheidsrechterskleding kan DSV voor je verzorgen! Wil je alleen intern begeleid worden kan dit ook.

Je hebt dit deel van het bericht bereikt?
Dan kun je niet anders dan je opgeven als scheidsrechter! Dit kan bij Theo Broeks  via mail :overigjeugd@svdsv.nl