Sint Anthonis – In een levendig duel trok DSV onverdiend aan het kortste eind. Achates sloeg in de slotfase toe, waar DSV een paar kansen in de tweede helft liet liggen (2-3).

[door Arie Cornelissen]

Achates had in de beginfase het initiatief. Het verjongde team uit Ottersum probeerde combinerend een gaatje te vinden. De openingsgoal van DSV viel dan ook bijna letterlijk uit de lucht. Een verre uittrap van doelman Rens van Tienen, werd door een Achatesverdediger achterwaarts gekopt. Lars Veldpaus anticipeerde goed en schoof de bal binnen (1-0). Lang kon DSV niet genieten van de voorsprong. Achates, met enkele technisch vaardige spelers, kon door het midden oprukken. Jorai Matulessy schoot raak (1-1). Rik Groot speelde een prima eerste helft en zorgde kappend en draaiend kort achter elkaar voor gevaar. In de 31ste minuut zette hij met een schaar twee tegenstanders op het verkeerde been en bereikte Jarvi Jansen. Voordat Jarvi uit kon halen werd-ie om omver gewalst. Penalty! Het slachtoffer zelf nam de pingel en miste het buitenkansje jammerlijk. De Sinttunnisse ploeg kreeg kort daarna nóg een beuk te verwerken. Taleb Sarkouk rondde een voorzet strak af (1-2). DSV toonde veerkracht door een minuut later alweer te tekenen voor de gelijkmaker. Rio Groot kopte een corner van Laurens Willems tegen het net (2-2).

Na rust kregen de groen-witten een paar kansen, volgend uit een paar mooie aanvallen. De goedspelende Dion Gerrits –hij ging voorop in de strijd- kopte een vrije trap van Laurens Willems over en  ook een voorzet van Lars Veldpaus werd op een haar na gemist. In de zesde minuut bracht Lars Stijn van den Broek met een steekbal in stelling. De spits kapte naar rechts en kon uit een scherpe hoek de trekker overhalen. De bal zeilde ging voor het lege doel langs. In de op en neer gaande strijd, liet Achates zich na het sterke openingskwartier van DSV opnieuw zien. De lat behoedde het Sinttunnisse team voor een achterstand. Daarna bleef de wedstrijd in balans. Beide ploegen werkten hard en gingen voor de zege. In vergelijking met vorige week toonde DSV karakter. Als het voetballend niet ging, werd het lichaam erin gezet. De spanning bleef. En ook de supporters voelden dat het kwartje twee kanten op kon vallen. Zuur voor DSV was dat vlak voor tijd Taleb Sarkouk profiteerde van concentratieverlies (2-3). De groen-witten hadden te weinig tijd om het in de slotminuten recht te breien en moesten genoegen nemen met een nederlaag. 

Foto's van deze wedstrijd: ScootShootFotografie
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 7

Man of the match!
Rik Groot speelde een goede wedstrijd. De jonge middenvelder was passend sterk, gemakkelijk aanspeelbaar, balvast en was zijn tegenstander ook in duels regelmatig te slim af. Zijn werklust stond symbool voor het team.

Opstelling DSV 
Rens van Tienen, Piet Lamers,  Jochem Koopmans, Dion Gerrits, Laurens Willems, Rik Groot, Rio Groot (66. Sjors Cornelissen), Pieter Bongarts (84. Jesper Brans), Jarvi Jansen, Stijn van den Broek en Lars Veldpaus

Scoreverloop
10. 1-0 Lars Veldpaus  
18. 1-1   Jorai Matulessy
36. 1-2   Taleb Sarkouk
37. 2-2 Rio Groot  
87. 2-3   Taleb Sarkouk

Competitie-overzicht
24.09.2017 DSV-Ulysses 6-1
01.10.2017 SES-DSV 3-0
08.10.2017 DSV-Achates 2-3
15.10.2017 Herpinia-DSV  
22.10.2017 DSV-Constantia