Het crème de là crème van het veteranenvoetbal verzamelt zich zondagmorgen heel erg vroeg op de Laan in het weekend waarin de Sint over de daken rijdt en van Gaal zijn mannen naar een 3-1 overwinning tegen de Verenigde Staten dirigeert. Archilles uit staat op het programma. 

Normaal gesproken een tegenstander waar we punten tegen pakken. Vandaag helaas niet. De Reek loopt met 2-1 van het veld na het laatste fluitsignaal. 

Met de sterkste spelers op de bank beginnen we op een koude en drassige grasmat aan de 1e 35 minuten. Deze 35 minuten verlopen zonder dat er veel gekke dingen gebeuren. Weinig kansen en weinig opwindends valt er te noteren op één fenomenaal hoogtepunt na. Jos, ook geen 20 meer, besluit een voorzet met een klassieke omhaal richting doel te sturen. Op 2 meter hoogte hangend, raakt hij de bal helaas niet helemaal geweldig en gaat het zwart-witte leer 30 meter langs de goal de bosjes in. Helaas zijn er van deze actie geen opnames maar dit moment zal velen nog lang heugen.

De tweede helft starten we met 4 verse krachten. Vooral Johan is moegestreden in de eerste helft. Hij speelde dan ook linksback, linkshalf en linksvoor en hielp bovendien ook nog met het dichtlopen van gaten die Robbie liet vallen. Voor straf moet Robbie de tweede helft ook meedoen. Na een minuut of 10 in de tweede helft besluit onze grote leider Fred om, geheel onnodig, voor Sinterklaas te spelen door een tegenstander midden in de 16 te tackelen. Niet zo slim natuurlijk. De scheids geeft een pinantie. Fred is de enige in het veld die het geen strafschop vindt. De pingel wordt onberispelijk ingeschoten. Gaby, Jarno en Ronnie krijgen hele en halve kansen op de 1-1 maar helaas missen we de scherpte voor het doel. Sterker nog, door slordig verdedigen komt de Reek op 2-0. Dit is helaas geheel tegen de verhouding in. Emre maakt de eretreffer. vanaf een meter of 30 ziet hij dat de keeper ver uit het doel staat en poeiert de bal heerlijk over de keeper heen. Met 2-1 stappen we richting kleedlokaal en blijven we onder op de ranglijst hangen.

Zondag weer een kans op eerherstel als EGS’20 op bezoek komt.  Zoals elke week starten we om 10.00. Voor elke supporter staat een lekkere warme chocomel met slagroom klaar.