De coach stuurde zijn mannen het veld op met de opdracht: kijk de kat uit de boom en speel de bal rond achterin, langzaam opbouwen van achteren uit, laat de tegenstander maar komen!
Peter, onze aanvoerder, had dit niet mee gekregen omdat hij een bal moest zoeken in de Cuijkse klei. Binnen enkele tellen na het fluitsignaal had hij er al eentje in het netje liggen, na doorlopen op een perfecte steekbal.

Een wel gemeend sorry was zijn enige verdediging. De toon was gezet leek mij. Het veld was zwaar, zoals gebruikelijk bij Siol in de klei. De regen die viel zorgde alleen maar voor meer sopwerk. Erik, de vlagger zakte steeds verder in de prut. Tom was oorspronkelijk uitgeleend aan het 3e, maar doordat de wedstrijd van hun tegen Siol 2 werd afgelast, kon hij toch bij ons meedoen. Na een klein half uur was de puf bij hem echter op en om risico’s en langdurig blessureleed te besparen, dus wissel en inbrengen van Noud. Koud in het veld scoorde hij de 0-2. Gouden wissel zou je denken.

Vlak voor rust kon Mark van Erp zijn tegenstander niet meer reglementair stoppen en trok aan de noodrem in de zestien. Terechte pingel, die verzilverd werd, ruststand 1-2.

Frank, terug van een lekkere vakantie, moest gewisseld worden voor de pauze omdat een veter stuk ging, waardoor verder spelen lastig was. Op zoek naar een andere veter dus in ons kleedhok.

Ons veldoverwicht gaven we steeds meer uit handen. Siol kwam steeds meer aan voetballen toe. Het zware veld speelde ons duidelijk parten. De scheidsrechter had vanuit de middencirkel (was geblesseerde speler!) een redelijk zicht op wat er allemaal gebeurde in het veld. Glij partijen leverde menige overtreding aan beide kanten op. Waarbij het commentaar aan SIOL kant steeds feller werd.

In de 2e helft ging Siol op dezelfde manier verder als voor de rust, waardoor het al snel 2-2 werd na een scrimmage voor de goal van Willem.
Halverwege deze helft werd het zelfs 3-2 voor de thuisploeg. Een opleving van D.S.V. in de resterende tijd leverde geen doelpunten op, wel kansen aan beide zijden. Er werden nog twee spelers voor 5 minuten uit het veld gestuurd. Jeroen voor een overtreding op de mid-mid van SIOL, nr 15, die met veel misbaar en dreigende taal naar Jeroen en ondergetekende de kleedkamer mocht opzoeken van hun eigen coach. En een speler van Siol voor een overtreding op een door gebroken Noud, die alleen op de keeper afging. De aansluitende vrije trap leverde helaas niets op.

Helaas: een flitsend en goed begin werd minder afgesloten en vooral de zware klei in Cuijk speelde ons parten. Er waren verschillende spelers die het conditioneel helemaal gehad hadden. Zelfs bij een team van 18 spelers, kun je door allerlei omstandigheden nog te weinig wissels voorhanden hebben.

Komende week de lang verwachte derby tegen Stevensbeek. De broertjes Geven tegen elkaar!