In het weekend van 18 juni tot en met 21 juni heeft DSV E3 deelgenomen aan een internationaal toernooi georganiseerd door C.D. Carbajosa in Spanje.
Vrijdag 18 juni begon het toernooi met kwalificatiewedstrijden voor het hoofdtoernooi. Aangezien DSV E3 al was toegelaten voor het hoofdtoernooi, speelden zij een vriendschappelijk toernooi tegen drie teams van de vereniging zelf uitkomend in dezelfde leeftijdsklasse als DSV E3. Het team van C.D. Carbajosa E1 is afgelopen competitie kampioen geworden in de klasse 2de divisie provinciaal en werden door de voetballers verrast met een oranje t-shirt met tekst. Dit is mede mogelijk gemaakt door Hepparts machine-onderdelen en Tars visuele presentatie. Na de wedstrijden gingen de Nederlandse kinderen mee met hun gastgezinnen. Dit was voor de kinderen extra spannend omdat er toch wel een taalbarrière aanwezig was.

De zaterdag stond in het teken van een bezoek aan de monumentale universiteitstad Salamanca. Tussendoor hebben ze met z’n allen de wedstrijd Nederland-Japan in het volledig tot oranje bar veranderde Erasmuscafé bekeken. ’s Avonds waren ze uitgenodigd door de club om deel te nemen aan een merienda, waar de plaatselijke lekkernijen geproefd kon worden.
Op zondag was dan het eerste internationale toernooi van C.D. Carbajosa waar twaalf teams uit verschillende provincies van de deelstaat Castilla y León aan deelnamen. DSV E3 speelde de eerste wedstrijd gelijk en verloor de volgende twee, waardoor ze niet verder kwamen dan de groepswedstrijden. Maar voor de kinderen was dit geen teleurstelling. De manier waarop ze waren ontvangen door de Spaanse kinderen en hun ouders en alles wat ze hadden mee gemaakt tijdens hun verblijf in de huizen van de families heeft bij hun een enorme indruk gemaakt. Dit is een reis geweest die de kinderen en de ouders uit Nederland én Spanje nooit meer zullen vergeten.