Op zondag 8 september stond de tweede bekerwedstrijd van de Vrouwen van DSV op het programma. Deze vond plaats in Beek en Donk, tegen het in de 5e klasse uitkomende Sparta ’25 VR1.

Het leek na 1 helft spelen een makkelijke middag te worden. DSV was veel in de aanval en dat resulteerde in enkele kansen voor ons. Al vroeg in de wedstrijd wisten de DSV vrouwen het net te vinden. Lidewij gaf een mooie steekbal op Janne, die met een dribbel op snelheid de verdedigers achter zich liet. Een voorzet van Janne op de goed meegelopen Margo werd verzilverd  door een ongelukkig been van een van de Sparta vrouwen (0-1). Ook Sparta ’25 probeerde vooruit te voetballen, maar door de solide verdediging van DSV wisten zij maar met moeite echt grote kansen te creëren. 10 minuten na het openingsdoelpunt was het dan toch Sparta ’25 dat langszij kwam. In een poging de bal op te ruimen, stuitte de bal ongelukkig via de grond tegen de hand van Yara: strafschop. Deze werd benut door de thuisploeg (1-1).  

Heel snel na de gelijkmaker lag de bal er aan de andere kant weer in. Een rake kopbal van Lidewij kon door de doelvrouw van Sparta uit het net worden gevist (2-1). Daarna ging het snel. Nog voor de rust zorgde Imke er persoonlijk voor dat DSV met een heel goed gevoel naar de thee ging door twee keer succesvol af te drukken, waarbij de tweede van uitzonderlijke schoonheid was. Uit de lucht aangenomen en meteen goed gelegd om vervolgens met een prachtige boogbal de bal van grote afstand over de keeper te schieten (1-4). De DSV dames speelden de eerste helft goed, jaagden fel af, wonnen veel duels en probeerden door vlotte combinaties vooruit te voetballen.

In de tweede helft had DSV moeite met een aantal omzettingen van de thuisploeg. Sparta speelde als herboren en liet de DSV vrouwen niet in hun spel komen. De ervaren, slimme en technisch vaardige spits van Sparta, in de tweede helft in de ploeg gekomen, maakte het de verdediging van DSV lastig. Door twee goede combinaties wist Sparta de achterstand te verkleinen tot 3-4, maar de wederom goed keepende Marie en hardwerkende teamgenoten, zorgden ervoor dat DSV de overwinning over de streep trok. De jonge ploeg van DSV laat al weken zien dat ze beschikken over een goede mentaliteit. Kan het niet goed, zoals in de eerste helft, dan moeten we ervoor zorgen dat we het samen dichthouden en blijven loeren op de kansen die we toch iedere keer weer krijgen. Ook heel belangrijk, de grote betrokkenheid binnen en rondom het team.

Supporters bedankt! Dinsdag 10 september spelen we onze laatste bekerwedstrijd, uit tegen Fc De Rakt VR1 in Uden.