Afgelopen zaterdag reisde de spelers van D1 af naar Nulandia. De entree op het sportpark was indrukwekkend. De spelers getooid in hun nieuwe trainingspakken, begeleid door 4 technisch directeuren , coach, de leider, een heuse materiaalman en een schrijvende reporter. Het kon niet meer mis gaan.
Echter de praktijk wees anders uit. Nulandia was totaal niet onder de indruk en prikte de 2 keren dat ze op de helft van DSV waren de bal in het doel. In een kwartier tijd 2-0 achterstand. Tijd om de mouwen op te stropen, DSV zette de verdediging van Nulandia flink onder druk door een serie aanvallen goed opgebouwd door Frank, Joppe en Pieter. Lars maakte al een minuut later 2-1. Twee minuter later werd een mooie dieptepass van Lars, mooi strak ingeschoten door Pim. De verdediging van Nuland dreigde nu bijna te bezwijken onder de golf van aanvallen. Joppe werd nog gestuit door de keeper, de keeper zag een bal op de lat belanden, kreeg hulp van zijn verdedigers die 2x keer een bal van de lijn haalden. Het was dus niet verwonderlijk dat vlak voor rust na goed doorzetten van Pim de 2-3 gescoord werd door Lars en een minuut later Lars definitief het moraal van Nulandia knakte door een prachtig afstandsschot. De rust in met 2-4, da’s best lekker.
Na de thee pakte DSV de draad al gauw weer op. Stijn die met een mooie lob de keeper verraste 2-5. De verdediging onder de rustige leiding van Jochem en zijn robuuste verdedigers Rob, Mathee en Rens kregen een aanvalsgolf van Nulandia te verwerken. Ook Nino droeg zijn steentje bij. Gelukkig was Sven scherp en redde 2 x uitstekend. Toch kon een tegentreffer niet voorkomen worden 3-5. Alle DSVérs deden er nog een schepje bovenop en Stijn werd gelanceerd en met een bijna zelfde actie zag de keeper de bal weer over hem heen gaan en in het doel achter hem belanden.3-6. De supporters kregen waar voor hun geld, halverwege de 2e helft en al 9 doelpunten. Frank vond dit niet goed genoeg en begon een solo langs 4-5 spelers en nadat ook de keeper gepasseerd was er echt niemand meer gedold kon worden legde hij de bal over de lijn. Geweldige actie 3-7. Kennelijk was het redbullthee want Frank maakte 5 minuten voor tijd nog 3-8. Als toegift voor het thuispubliek mocht Nulandia 4-8 maken. Een heuse korfbaluitslag, een geweldige teamprestatie. Dit gaat wat beloven, ouders mis dit niet en kom de volgende wedstrijd kijken.