Heb je een idee? Wij helpen mee!

Iedereen met een goed idee dat helpt om meer mensen te laten sporten of bewegen, kan in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor het uitvoeren van dat idee.

Ruim 100 verenigingen en andere organisaties zijn dagelijks bezig om dorpsgenoten meer te laten bewegen of sporten. Maar we weten ook dat hun aanbod niet voor iedereen passend is. Daarom vragen we iedereen met een idee, dat aansluit bij de doelstellingen van het Sportakkoord, dit in te dienen. Is het idee goed, dan kom je wellicht in aanmerking voor een uitvoeringsbudget en kun je aan de slag. Klik voor de voorwaarden op: sportakkoordboxmeer.nl  /  sportakkoordsintanthonis.nl

Er is budget beschikbaar
Het Sportakkoord kent vier hoofdthema’s. Voor elk thema zijn we opzoek naar aansprekende ideeën die helpen om nog meer dorpsgenoten meer te laten bewegen of te sporten. De thema’s zijn:

  • Sportieve en gezonde jeugd
  • Iedereen in beweging
  • Vitale sportverenigingen
  • Sport en bewegen in beeld

Voor de uitvoering is tot 2023 30.000 euro per jaar te verdelen.10.000 voor de gemeente Sint Anthonis en 20.000 voor de gemeente Boxmeer. Kom maar op met je ideeën!

Bekijk hier de video Kick-off sportakkoord Boxmeer en Sint Anthonis | Negen - YouTube die we gemaakt hebben.

Wat is het sportakkoord?
In 2018 is het Nationaal Sportakkoord gesloten om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal te benutten.In 2019 en 2020 zijn de gemeenten hiermee aan de slag gegaan en hebben sportaanbieders, maatschappelijke partners, gemeente en ondernemers gevraagd het sportakkoord uit te voeren. Daaruit is een loket ontstaan waar je met jouw ideeën terecht kunt voor financiële ondersteuning.

Hebt u vragen, opmerkingen of wilt u een aanvraag indienen voor een bijdrage vanuit het sportakkoord? De contactgegevens zijn als volgt:
Voor Gemeente Sint Anthonis:  sportakkoord@sintanthonis.nl 
Voor Gemeente Boxmeer: sportakkoord@boxmeer.nl 
Met vriendelijke groet,

Marin van den Heuvel

Sportakkoord Boxmeer en Sint Anthonis