Vandaag, Zaterdag 16 Oktober 2010, moesten de D1-mannen het opnemen tegen Rhode D1 uit Sint Oedenrode.
Met 1 punt uit de eerste 5 wedstrijden is het voor de D1 spelers nu elke week een finale, maar vandaag was de wil om hard te werken en sterk te spelen, weer erg enthousiast aanwezig.
Door de harde wind en lichte regen, was het voor de toeschouwers niet echt fijn langs het veld, maar er was in elk geval de hoop dat er op het veld voor veel vertier en vuurwerk (waaraan het publiek zich kon opwarmen ) zou worden gezorgd en dat het publiek het door het juichen ook wel warm zou krijgen.
Met Rens Zegers, Lars Veldpaus en Pim Vloet op de bank kon de wedstrijd beginnen.

D.S.V. D1 speelde sterk en had, met de straffe wind mee, zeker het overwicht in de eerste helft en er werd hard gewerkt door alle spelers,want zodra een speler van Rhode de bal had, werd hij sterk opgejaagd door de D.S.V. speler die er het dichtste in de buurt stond en zodoende wist Rhode in de eerste helft nauwelijks kansen op een doelpoging te krijgen.
De wedstrijd was pas 5 minuten bezig, toen Stijn de bal in het strafschopgebied op Rik kon terugleggen, maar zijn schot miste de kracht om de keeper te verrassen.
In de achtiende minuut probeerde Rik het weer met een schot, maar de keeper kon redden en even later ging een mooie kans van Stijn voorlangs.
Nadat Stijn enkele minuten later in het strafschopgebied onderuit werd gehaald, mocht Nino de strafschop nemen en de keeper kon de harde bal nog net raken, maar niet stoppen en de 1-0 voorsprong kwam ( 5 minuten later) op het scorebord te staan.
Een drietal miuten later kwam de goed spelende linksbuiten Niels na een mooie solo op de rand van het strafschopgebied maar zijn, ziedend harde schot met links, kon door de goede keeper gestopt worden. Rhode kreeg nog een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal, maar het harde schot ging ver over de goal van Sven.
Nadat een afvallende bal op het middenveld door de goed timende en instormende Mattee werd veroverd (zo hoort er door iedereen geknokt te worden) werd de daaropvolgende aanval tot corner verwerkt en de hieruit volgende kans van Martijn ging hard, maar wel ver, over.

In de tweede helft ging Sven naar de reservebank en ging Rens van Tienen met zijn goede lengte onder de lat, zodat de bal door de straffe wind niet zomaar over de keeper heen zou waaien. Rik ging weer naar de verdediging en Lars Veldpaus mocht het als mid-mid proberen.
Rhode kreeg veel meer kansen en in aanvang wist Rens in de goal een schotpoging van Rhode te stoppen en even later was hij weer attent na een hakballetje van de Rhodespits.
Nadat de goed spelende Niels weer op links was doorgekomen, kon de keeper zijn mooie schot via de lat overtikken. In de elfde minuut leek een Rhode-speler vrij in te kunnen knallen, maar weer stond Rens op de goede plaats om de bal te stoppen. Nadat Stijn in de zestiende minuut alleen op de keeper afging leek de verdubbeling van de voorsprong in het zicht, maar de keeper kon de bal stoppen en in de volgende tegenaanval wist Rhode door was communicatiefoutjes in de D.S.V-verdediging, tegen te scoren (1-1). Even later wist Pim op rechts, mooi de achterlijn te halen, maar de voorzet kon niet tot een goal worden verwerkt.
Nadat Stijn 5 minuten voor tijd zijn schot op doel van de doellijn gehaald zag worden, waren de aanvalsimpulsen bij D.S.V bijna op en een trap tegen de kuit van Sijn mocht niet tot een stafschop leiden.
Een vrije scheidsrechterbal halverwege het veld werd door Rhode richting achterlijn getrapt, maar in plaats dat de D1-mannen de bal konden en zouden mogen aannemen, stormde de Rhode-rechtsbuiten (die niet in de gaten had dat dit een bal voor DSV moest zijn), richting achterlijn (zijn enige winstduel tegen Lars, vandaag) met de bal en de daaropvolgende aanval zorgde 1 minuut voor tijd voor de 1-2 eindstand en weer verlies voor de moedig strijdende D1-mannen.
Weer hard en moedig gewerkt en weer geen punten, een Rhode rechtsbuiten die compleet door Lars Willems (de man van de wedstrijd), uit de wedstrijd werd gespeeld, het sterke optreden van linksbuiten Niels Wittens, de hard werkende Teun en het blok dat Nino, Rik, Mattee en Lars Willems in de verdediging zijn, laat zien dat er toch vooruitgang in het team zit en dat de vaak fysiek wat kleinere spelers opstaan, om het heft in handen te nemen en strijden tot de laatste snik en het team op sleeptouw nemen, ja dit alles geeft publiek, trainers en leiders het volste vertrouwen in dit team en als het geluk ook nog eens een keer aan onze zijde wat meer meezit, zullen de punten weldra op De Laan bijgeschreven worden.
Opstelling` Goal` Sven (30` Rens van Tienen) Verdediging vlnr ` Lars Willems, Nino, Rens van Tienen ( 30` Rik), Mattee, Middenveld vlnr Teun, Rik ( 30` Lars Veldpaus), Peerke Voorhoede ` vlnr Niels, Stijn, Martijn (30` Pim ).

De D1 side.