Na ruim een half uur voetbal had DSV zich op sportpark “De Kogelberg” in Langenboom in een uitzichtloze situatie gemanoeuvreerd. Doelman Martijn Hariri kreeg de rode kaart, omdat hij Robin Aalbers van SES onderuitgehaald zou hebben. Zulks besliste de arbiter na enige aarzeling vanaf de middenllijn, van waaruit hij niet kon zien dat er zich nog verdedigers in de situatie bevonden.
Laurens Willems werd opgeofferd en Tom de Bruin nam de plaats tussen de palen in.
Gijs Bens schoot de penalty onhoudbaar binnen. Dat betekende 3-0, want vlak daarvoor hadden Peter Janssen en diezelfde Bens ook al succes gehad.
SES liet zien niet voor niks de ranglijst aan te voeren en zette DSV voortdurend onder druk.
Een half uur lang kon men de thuisclub tegenhouden, kreeg zelf via Marius Peeters, Tom Arts en Merijn Jacobs ook kansen, maar zag vervolgens binnen vijf minuten alles voor de herfstzon wegsmelten.
Of het allemaal anders gelopen zou zijn met elf tegen elf valt moeilijk te zeggen. Feit is dar SES vaak goed voetbal liet zien en eigenlijk steeds, vooral in de eerste helft, de bovenliggende partij was.
De tien van DSV probeerden er het beste van te maken na de thee en de thuisclub nam wat gas terug. Al in de eerste minuut miste SES een dot van een kans. Daarna moest keeper Tom de Bruin steeds alert blijven op de gevaarlijke aanvallen van de thuisclub.
Guido Gerrits van DSV slaagde erin doelman Van Katwijk voor het eerst deze competitie te passeren.
Zijn vrije trap eindigde snoeihard tegen het net: 3-1.
Tien minuten later was de marge weer drie, omdat Martijn van Lith na een corner raak wist te koppen: 4-1.
Merijn Jacobs had de stand voor DSV wat draagllijker kunnen maken, maar na een goede actie schoot hij naast een leeg doel.
Gertjan van der Horst bepaalde de eindstand op 5-1.
Gevoelig verlies voor DSV derhalve met tot dusver opmerkelijk veel tegendoelpunten.
DSV 2 bemachtigde een puntje in Gennep en winst was er voor DSV 4 en DSV 6.
DSV 1 speelt a.s. zondag thuis tegen Siol uit Katwijk. Tijd voor een overwinning, want de grauwe middenmoot moet ontstegen worden.