De Laan – Op 13 juni is er op sportpark De Laan van alles te doen als DSV deelneemt aan de Nationale Voetbaldag. “Op dit moment broeden we met een werkgroep allerlei ideeën uit, maar dat het een gezellige dag wordt staat vast”, zegt DSV-voorzitter Chris Arts. Samen met zijn zoon Remco, die de organisatie bij DSV coördineert,  licht hij het evenement toe

Wat is de Nationale Voetbaldag?
Remco en Chris: “Het is een nieuw landelijk initiatief van de KNVB om de voetbalsport extra in het zonnetje te zetten. Alle voetbalclubs kunnen vrijblijvend meedoen en kunnen op die dag onder andere een voetbaltoernooi organiseren. Voetbal moet sowieso centraal staan die dag. Maar
wat en hoe, dat is aan de clubs zelf. De  KNVB levert materiaal en een financiële bijdrage, ze willen er graag de grootste dag van het amateurvoetbal ooit van maken.”
 
Waarom heeft de KNVB dit initiatief genomen?
“De voetbalbond vindt het belangrijk om één keer per jaar te laten zien hoe belangrijk voetbal voor Nederland is. Voetbal verbindt jong en oud, overal. Iedereen beleeft plezier aan voetbal. Actief of passief. Daarmee draagt de sport op een positieve manier bij aan het sociale netwerk in het dorp. Ook in Sint Anthonis en Ledeacker. De KNVB wil dat vieren met een groot evenement, een feest voor iedereen.”
 
Hebben jullie al een idee hoe DSV die dag gaat aanpakken?
“Het begin is gemaakt. We zijn blij verrast door de vele vrijwilligers die zich hebben gemeld om er samen iets moois van te maken. Daar zijn we trots op. We zijn één keer bij elkaar gekomen en er is al een aantal ideeën vanuit de groep ontstaan. Het gaat bij de invulling erom om mensen naar het sportpark te krijgen. Ook mensen die er nog nooit zijn geweest. Ontmoeten, verbinden, gezelligheid. Dat is het doel”, benadrukken Chris en Remco.
 
Leuk! Kunnen jullie al een paar ideeën noemen?
“Een voetbaltoernooi voor de jeugd is genoemd. Maar ook een wedstrijd voor G-spelers (mensen met een beperking), zou kunnen. Ook combinaties met andere sporten, bijvoorbeeld jeux-de-boules, zijn mogelijk. En wellicht kunnen we onze sponsors op een leuke manier in het evenement betrekken. En met bijvoorbeeld een barbecue en DJ kan het supergezellig worden. Maar nog niets staat vast. De komende periode gaat de werkgroep in groepjes verder aan de slag.”
 
Als mensen enthousiast zijn, kunnen ze dan nog meedoen met de organisatie?
“Jazeker! Handigste is als ze ons bellen of mailen (mail Chris of mail Remco). Dan komt dat helemaal goed. De werkgroep is gretig om er iets moois van te maken.”
 

  • Samenstelling werkgroep
 
  • Foto’s van de eerste vergadering