Vandaag stond de oefenwedstrijd tegen Nulandia JO19 1 gepland, na de winterse weeromstandigheden kwam vanmorgen het verlossende bericht "IT GIET AON" opluchting bij iedereen dan kunnen we weer nieuwe dingen proberen en inschatten hoe we er voor staan 2 weken voor de competitie begint. Afgelopen week verscheen de nieuwe competitieindeling en zo waar onze tegenstander vandaag komen we ook tegen in de competitie. Nulandia was in hun competitie als 4e geeindigd net zoals DSV overigens, dus een mooie krachtmeting vandaag hoe we er voor staan.

We zijn met 14 fitte spelers afgereisd naar Nulandia, eenmaal daar heeft Lars een korte wedstrijdbespreking gehouden de opstelling luidde:r(k) Roel S, (v) Roel A, Bram, Mike en Mees, (m) Juul, Youp en Pieter, (a) Sjoerd, Tim C en Tim V reserves Willem, Mathijs en Nard.


Na een goede warming-up begon de wedstrijd, Nulandia was in de beginfase wat sterker nam meer iniatief maar ze konden niet echt gevaarlijk worden, na ongeveer een kwartier kwam DSV beter in de wedstrijd en nam de regie over, in de 18e minuut een goede aanval over rechts waar Tim V goed door brak en een pass op de inkomende Pieter gaf die hard in schoot maar zijn schot verdween net naast het doel.
Even later een hoekschop voor DSV, Sjoerd ging deze nemen en schoot de bal laag voor waar bij Mike attent reageerde en de bal bij 2e paal in het doel schoot, 0-1. Dit was een goede opsteker voor ons team. In het verloop van de 1e helft bleef DSV goed geconcentreerd spelen en als Nulandia gevaarlijk dreigde te worden stond er bij ons een solide verdediging die hun aanvallen smoorde.  5 minuten voor rust ging een speler van Nulandia gemakkelijk liggen in het strafschopgebied en de scheids tuinde er in en gaf Nulandia een penalty, deze werd echter langs het doel van Roel geschoten. Met deze stand gingen we rusten.

Tijdens de rust werd een en ander besproken en Tim C werd gewisseld, Juul ging naar de spitspositie Roel A naar de plek van Juul en Willem kwam in het veld als rechtsback. Eenmaal aan de 2e helft kreeg Nulandia en grote kans na een foutje bij DSV achterin, onze verdedigers werden uitgespeeld maar het laatste passje van hun spits op hun linksvoor was er 1 te veel die stond namelijk buitenspel, heel Nulandia juichte al voor de gelijkmaker maar de goed oplettende vlagger van DSV gooide roet in het eten van Nulandia.

10 minuten hierna kreeg DSV een hoekschop te nemen en wie deze inkopte weet niemand maar via de keeper werd het 0-2.

Rond de 20e minuut na rust werd Tim V diep gestuurd vanaf rechts zin inzet werd in 1e instantie nog gekeerd door de keeper maar in de rebound trilde het netje en dus was 0-3 voor DSV. Nulandia probeerde nog wel gevaarlijk te worden maar hun schoten verdwenen langs of over het doel en Roel stond ook enkele malen goed op zijn plaats. Mathijs en Nard kwamen nog voor de laatste 25 minuten in het veld voor Sjoerd en Tim V, enkele spelers kregen nog kramp en zo werd deze nuttige goed uitgespeeld.  

Na de wedstrijd een korte analyse van Lars die tevreden over de wedstrijd en over de dingen die hij had uitgeprobeerd. over 14 dagen begint onze competitie met een uitwedstrijd tegen Berghem Sport JO19 1.

groet leiding DSV JO19 1