De prestaties van het eerste team van DSV blijven wisselvallig met als gevolg op dit moment een plaats in de middenmoot. Afgelopen zondag ging de ploeg van Jan Schaap op sportpark Kampzicht in Rijkevoort met 2-1 onderuit tegen Toxandria.
Waar DSV vorig seizoen in de eerste minuut al scoorde, deed de thuisclub dat nu. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van DSV leidde tot appèl voor een penalty en scheidsrechter Van Melis voldeed aan die oproep. Ron van de Heuvel schoot raak: 1-0.
Binnen tien minuten scoorde Toxandria opnieuw. Een dieptepass bood Twan Dekkers alle ruimte en hij wist de bal via de handen van de uitkomende Buddy van Sambeek in het doel te werken: 2-0.
Een droomstart voor de thuisclub die voor de rest van het duel de verdedigende stellingen betrok.
Na een kwartier spelen een goede kans voor Jeroen Brienen van DSV, maar hij werkte de bal naast het doel. DSV mocht aanvallen en deed dat uiteraard ook. Toxandria schroomde de overtreding niet en de kansen voor de gasten bleven beperkt tot vooral afstandsschoten. De uitvallen van Toxandria bleven gevaarlijk.
Na de thee kwam Laurens Willems in plaats van Jeroen Peeters en werd het Rijkevoortse doel opnieuw bestookt. Een rush van David Adriaans strandde nog op de doellijn, maar een minuut later leek DSV toch echt te gaan scoren. Doelman Bert Thijssen wierp zich echter op enkele meters voor zijn doel voor het schot van Jeroen Brienen.
Een aandringend DSV gaf achterin ruimte weg en dat gaf Toxandria de kans gevaarlijk te worden, als de zoveelste aanval van DSV was afgeslagen. In 75e minuut viel de meer dan verdiende tegentreffer, omdat aanvoerder Stefan Verberk een voorzet wist binnen te glijden: 2-1.
Een prachtige kopkans voor DSV had zelfs de gelijkmaker op het scorebord kunnen zetten, ware het niet dat doelman Thijssen opnieuw redde . Inzetten van Tom Arts, Merijn Jacobs en David Adriaans verdwenen nipt langs de verkeerde kant van de paal en een bloedstollende scrimmage voor het doel van DSV leidde ook niet tot een goal van de thuisclub.
Toxandria bleef met weg-is-weg voetbal overeind, maar pakte wel, vooral ook door de eerste tien minuten, drie kostbare punten.
DSV 2 redde het ook niet in Venray. Door veel blessureleed raakte men op een 3-0 achterstand en uiteindelijk bleef het verlies beperkt tot 4-3.
Winst was er wel voor DSV 5 en 6, maar niet voor DSV 4.