“t Twed liet tegen SSS’18 een juiste wedstrijdtactiek zien. Dat stelde een trainer zeer tevreden. Vandaag gingen 't Twed op zoek naar de winst.
 


’t Twed startte deze wedstrijd zoals ze vorige week eindigden: geconcentreerd en zeer degelijk in de duels. Zo was de eerste aanval, via Thomas opgezet, een kans alleen ging deze mis. Daarna was de 1ste helft duidelijk voor IVO uit Velden, met een zeer beweeglijk middenveld die de organisatie van DSV liet wankelen.  DSV kwam er voetballend niet uit. Door goed optreden van de verdediging werden de kansen vaak nog op tijd gesmoord. Hierdoor schoot IVO regelmatig van afstand maar die werden goed gepakt door Stef. Rond de 30ste minuut was het raak. Door het rommelige verwerken van de bal, pikte IVO de bal op en tikte door het midden door onze verdediging heen: 1-0. Even later legde de spits van Ivo de bal terug op het middenveld, waarna de bal naar buiten gestoken werd en strak voorgelegd: 0-2.
 
’t Twed kwam sterk uit de rust en nam het hef in handen. Persoonlijke duels werden gewonnen en er was meer beweging zonder bal. Dit leverde voortdurend balbezit op. Hierdoor was de 1ste grote kans voor Thomas die links doorkwam en uithaalde maar de keeper stopt zijn inzet. In de rebound miste de inglijdende Harm ook. Ivo kreeg maar geen grip op de wedstrijd en moest met overtredingen een aantal aanvallen stil leggen. Hier kwamen grote kansen uit voor Harm en Nino. Een aantal goed getrapte corners leverden gevaar op maar geen doelpunten, evenals een afstandschot van Martijn. Scoor jezelf niet dan doet de tegenstander dat meestal wel en dit gebeurde dus ook. Met een bijna identieke aanval als in de eerste helft: steekbal op rechts, strak voor en 0-3. De energie en het geloof zakten helaas even later weg en de 0-4 volgde.

Conclusie:
DSV 2 liet pas in de 2de helft goed voetbal zien. Hierbij was iedereen betrokken en waren de combinaties een genot voor het oog. Helaas was dit te weinig om de wedstrijd te domineren en tot scoren te komen. Als we dit 90 minuten volhouden volgen er nog vele mooie wedstrijden.
 
Opstelling:
Stef Peters, Piet Lamers (85ste  Pim Kempen), Sven Zegers(75ste Pim Vloet), Mattee v. Benthum(45ste Martijn Nieuwenhuizen), Lars Willems, Chris Dawud, Hein Vloet, Thomas Janssen, Peerke Leijssen, Nino Willems (60ste Kevin Cornelissen), Harm Nabuurs ©.
  
Tot de volgende keer,

De Veteraan