Zaterdag moest de F4 al vroeg uit de veren om aan te treden tegen en in Uden. Aangezien Guus er niet bij kon zijn, was Daan Derks van de mini-F bereid gevonden om met de "grote" jongens van de F4 mee te doen.
En deze wedstrijd in Uden was niet alleen een uitdaging voor de F4-spelers, maar ook voor hun leiders. Want als van de 7 F4-spelers in het veld, er al 3 Daan heten, en 2 Luca, dan is het coachen alleen al een toer op zich !
De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar toch kreeg "onze" F4 meer kansen. Maar helaas lukte het telkens net niet om te scoren. Daan H., maar ook beide Luca's zaten er een paar keer dicht bij, maar helaas ging telkens het schot net naast of voorlangs, of hield de keeper van UDI de bal knap tegen.
Als de keeper van UDI dan bij het uitschieten de bal een beetje knullig laat vallen en niet zo goed wegschiet, onderschept Daan H. de bal en schiet raak. Juichend lopen de spelers van de F4 naar de middenlijn. Maar dan keurt de scheidsrechter de goal af en geeft de UDI-keeper een vrije trap, de spelers en de leiders van de F4 in verbazing achterlatend. Uitleg van de scheidsrechter: "als de keeper de bal zwak uitschopt, en de tegenpartij onderschept de bal en scoort, is het een vrije trap voor de keeper !". Nu weten we niet of ze in Uden een eigen versie van het voetbalregelshandboek hanteren, of dat het fenomeen "thuisfluiten" ooit in Uden ontstaan is, maar mochten andere DSV-teams dit seizoen nog moeten aantreden in Uden, hierbij zijn jullie gewaarschuwd !
De wedstrijd gaat verder, DSV lijkt meer balbezit te hebben, maar ook UDI is regelmatig gevaarlijk. Wel blijkt telkens (wat we al wisten) dat het geen van de F4 spelers ontbreekt aan verdedigend vermogen. Maar gelukkig scoort Daan H. na goed doorzetten eind 1e helft eindelijk de verlossende 0-1. En als één schaap over de dam is, volgen er..... meer. En zo geschiedde, maar helaas aan de andere kant, en een minuut later is het 1-1. Dan fluit de scheidsrechter voor rust.

De tweede helft begint. Thomas verruilt z'n keephandschoenen voor de spitspositie, en Luca L. gaat in de goal. De F4 begint voortvarend en spelen goed. Je kunt zien dat 2x trainen per week, waarbij ook goed geoefend is in het over-spelen naar elkaar, z'n vruchten begint af te werpen. Volgens deze "geheel onafhankelijke" verslaggever (ahum) is DSV nu echt de betere ploeg, UDI krijgt vrijwel geen kans aangezien Daan D. goed stoort op het middenveld, en Lars en Marten het achterin degelijk dichthouden. Maar ondanks het overwicht van DSV is het halverwege de 2e helft nog steeds 1-1. De F4 krijgt wel kansen, maar telkens is het net niet. Het zal toch niet weer een gelijkspel worden ? En dan besluiten de leiders om Daan B., die begin dit seizoen zelf altijd vond dat hij verdedigen moest, in de spits te zetten. Een gouden greep, want binnen 5 minuten is het 1-3 !, waarbij m.n. de tweede goal van Daan B., van uitzonderlijke kwaliteit is.
Helaas krijgt kort hierna Thomas de bal in z'n gezicht, en met een flinke bloedneus moet hij uitvallen.
Echter DSV blijft de betere partij, en als Marten een keer uitverdedigt, en na een echte 1-2 met Daan de bal mooi voorzet, maakt de voorhoede van DSV het keurig af en wordt de 1-4 eindstand bereikt.

Een knap resultaat. En het is mooi te zien hoeveel vooruitgang de F4 gemaakt heeft vergeleken met het begin van dit voetbalseizoen. Jongens als jullie de komende tijd op de trainingen nog een beetje gaan oefenen op de trap-techniek zodat de bal vanuit achterin wat verder naar voren gespeeld kan worden; en jullie bij het overspelen nog een beetje leren om meer richting de zijlijn van het veld vrij te gaan lopen ipv door het midden, dan denk ik dat er dit seizoen nog wel een paar overwinningen in zitten !

Ga zo door!