Sint Anthonis  - DSV is de competitie matig begonnen. Zwakke afronding en concentratieverlies kostten de groen-witten tegen SCMH de kop (2-3).

[door Arie Cornelissen]

Het regende corners en kansen in de eerste helft voor de thuisploeg. De cornerverhouding na 45 minuten was 9-0 en in het notitieblokje stonden drie honderd-procent kansen voor DSV. Toch ging de Sinttunnisse ploeg met een 0-2 achterstand rusten. Voetbal is soms een gekke sport. In de derde minuut had DSV de openingstreffer op de schoen. Rik Groot schoot tegen de onderkant lat op aangeven van  Luuk Rühl. Kort daarna opnieuw een schietkans voor Rik Groot na een tikkie terug van Sjors Cornelissen. De bal ging hoog over.

Onpasseerbaar

Toen de bal aan de andere kant wel in het netje viel (Menno van Hees, 0-1) was DSV niet uit het veld geslagen. Er was echter één belangrijke sta-in-de-weg: doelman Dave van Doorn. De SCMH-sluitpost was in de eerste helft onpasseerbaar. Een prachtige vrije trap van Jesper Brans ranselde hij uit de kruising en in één-tegen-éénsituaties was hij achtereenvolgens Luuk Rühl en Jarvi Jansen de baas. SCMH had minder kansen nodig. In de 38ste minuut profiteerde de ploeg uit Mariaheide van concentratieverlies achterin: 0 – 2 (Bram Lomans).

Na rust kwam DSV knap terug. Belangrijk was dat Benjamin van Zanten de eerste counter uitstekend onschadelijk maakte, anders was de wedstrijd gespeeld geweest. De thuisploeg herpakte zich.
Jarvi Jansen bediende Luuk Rühl, die vervolgens in de heupzwaai werd genomen. Penalty. De altijd zo zekere strafschopspecialist Lars Veldpaus miste echter. Opnieuw was doelman Dave van Doorn de held. Zou het dan tóch zo’n middag worden, waarop het allemaal net niet wordt?

Veerkracht

DSV toonde zich veerkrachtig. Vier minuten later werd alsnog de aansluitingstreffer gevonden. Een schitterend strakke voorzet van Hein Vloet belandde op het hoofd van aanvoerder Rens Peters, die heerlijk binnenknikte (1-2). Even later was de aangever zelf de doelpunten maker. Hein Vloet schatte een boogbal richting goal goed in. Met binnenkant schoen ging de bal tegen de linkerpaal, kaatste over de doellijn richting de rechterpaal en viel vervolgens net achter de paal in het net. Carambole!

De overwinning leek met nog een kwartier spelen binnen handbereik, al kroop SCMH wel meer uit haar schulp. Vlak voor tijd liet DSV zich toch nog voor de derde keer verschalken. Invaller Mees van Schaijk mocht van ver vrij uithalen (2-3).

Foto's van de wedstrijd zijn te zien op www.scootshootfotografie.nl
 

Amusementswaarde van de wedstrijd 6

Man of the match!

Hein Vloet was aan DSV-kant de beste man op het veld. Zijn assist was om te smullen en zijn biljart-doelpunt was curieus. Hein genoot naar eigen zeggen het meest van zijn doelpunt: ‘Via één keer raken van zowel Rens als Jarvi kwam de bal bij mij. Ik timede goed. Het was spannend of de bal erin zou rollen!’

Opstelling DSV 

Rens van Tienen, Sjors Cornelissen (62. Teun Vloet), Mattee van Benthum (73. Lars Willems), Pieter Bongarts, Benjamin van Zanten, Rens Peters, Rik Groot, Hein Vloet, Jarvi Jansen, Luuk Rühl en Jesper Brans (37. Lars Veldpaus)

Scoreverloop

8. 0-1   Menno van Hees
38. 0-2   Bram Lomans
59. 1-2 Rens Peters  
70. 2-2 Hein Vloet  
90. 2-3   Mees van Schaijk

Competitie-overzicht

22.09.2019 DSV - SCMH 2-3
29.09.2019 VIOS'38 - DSV  
06.10.2019 SES - DSV  
13.10.2019 DSV - Achilles Reek