Wie de afgelopen weken de wedstrijden van DSV 1 bezocht heeft, zal het wel herkennen: de ene week vallen de prestaties tegen, de andere week wordt er prima gespeeld. Zo werd er zondag verloren van het laag geklasseerde EWC '46 uit Well en donderdagavond gewonnen van Achates uit Ottersum, 2e op de ranglijst.

Op een mooie donderdagavond waren de supporters uit Sint Tunnis, ondanks de wisselende prestaties, weer ruim vertegenwoordigd. DSV, dat kampt met vele blessures, begon goed aan de wedstrijd. Er werd gecontroleerd naar voren gevoetbald, met verzorgd combinatiespel. Achates probeerde dat ook, maar ondanks het verschil in plekken op de ranglijst, was dit op het veld niet terug te zien. Echt grote kansen waren er niet in de eerste helft op één dot van een kans voor Rens van Tienen na. Na goed voorbereidend werk van Teun Vloet had hij na ongeveer een half uur spelen de bal voor het intikken. Het DSV publiek juichte al, maar de bal ging helaas aan de verkeerde kant van de paal naast.

Na de rust werd de wedstrijd wat levendiger. Dat kwam met name omdat DSV op een 0-2 voorspong kwam. Met 2 prachtige aanvallen werd Jarvi Jansen in stelling gebracht en daar wist hij wel raad mee. Eerst een aanval over rechts waar Jarvi een afgemeten voorzet steenhard binnenkopte, daarna lepelde Jarvi een iets te hoge voorzet met de punt van zijn linkerschoen over de keeper heen het doel in. Tot op dat moment was die voorsprong niet onverwacht. Daarna veranderde het spelbeeld snel. Achates leek wakker geschud en de mannen uit Ottersum begonnen vol druk te zetten en ook fysiek werd er een schepje bovenop gedaan. DSV moest terug. De eerste minuten ging dat nog goed maar de DSV supporters voelden aan dat het lastig zou gaan worden. Na 25 minuten in de 2e helft was het zover: door een misverstand in de achterhoede van DSV scoorde Achates tegen: 1-2. Nog even hield de Ottersumse storm aan maar de DSV achterhoede wist het doel verder schoon te houden. De paal, Jarvi Jansen op de doellijn (!) en Roel Sommers hielpen daarbij. Aan de andere kant kreeg de ingevallen Piet van den Berg de kans om de wedstrijd te beslissen maar zijn schuiver eindigde via de keeper ook tegen de paal. Na wat extra speelminuten floot de scheidsrechter af en konden de 3 punten ingepakt worden en mee naar Sint Tunnis. Een mooie team prestatie!

Aanstaande zondag komt het in degradatiegevaar verkerende De Zwaluw naar De Laan. Het zou mooi zijn als DSV de verschillende gezichten van de afgelopen weken achter zich laat en de Achates-lijn doortrekt. DSV kan dan zeker nog wat plekken op de ranglijst kan stijgen.

Iedereen is zondag welkom om 14:30!