DSV C1 wint met niet al te best voetbal

Vandaag (18 april 2009) moest DSV C1 tegen de nummer 10 ASV’33 C1. Dit leek een niet al te moeilijke tegenstander, maar toch moesten we het team niet onderschatten. Toen we in Aarle-Rixtel waren aangekomen en we begonnen aan de warming-up verstapte Dion zich. Hij kon de wedstrijd niet starten en daarom moest er een wijziging komen in de opstelling.

De wedstrijd begon niet goed voor DSV. Steef had goed aangegeven dat we vooral de eerste 10 minuten moesten domineren, maar zo was het niet. We hadden geluk dat ASV’33 niet zorgvuldiger met de kansen omging en het 0-0 bleef, want een achterstand was zeker niet onterecht geweest. Gelukkig kwam DSV daarna toch iets beter in de wedstrijd en werden er ook wat kansjes gecreëerd. We hoopten allemaal op een doelpunt en dat kwam er ook. Luuk gaf goed voor en Rio kon vanuit de 2de lijn inschieten. 0-1. Dit bleef ook de ruststand.

De 2de helft moesten we duidelijker het verschil op de ranglijst laten zien. We begonnen wel iets beter dan de 1e helft, maar het spel was nog steeds niet al te best. Gelukkig hielden we het goed dicht achterin en kon ASV’33 weinig kansen creëren. Zelf kregen we toch wel wat kansen en dit leiden ook tot de 0-2: Jesper gaf mooi voor vanuit een vrije trap en het was Rio die in kon koppen. DSV speelde de wedstrijd verder goed uit. Een 0-3 had er nog wel ingezeten, maar die kwam er niet. Met slecht voetbal wonnen we de wedstrijd toch. Nog 4 wedstrijden te gaan en het kampioenschap ligt nog altijd in onze handen.

Scoreverloop:
’16 Rio Groot 0-1
’51 Rio Groot 0-2

Opstelling:
Stijn Weerts, Lars Reijnen (Dion Gerrits/’60), Clif Raaijmakers, Rio Groot, Tom Rutten (Gijs Kwaks/’36), Luuk Rühl, Jesper Brans, Cas Aben, Rens Peters, Paul van Tankeren, Bas van den Heuvel

(Verslag: Rio Groot)