Vandaag dan eindelijk de wedstrijd tegen de Willy’s. Wim kon deze dag niet aanwezig zijn en had Karin een lange brief gestuurd over ons. Daarin stond de opstelling maar ook informatie over ons over de trainingen en over onze inzet.
De meiden hadden er veel zin in en de instelling was perfect. We begonnen met een goede warming up en liepen daarna vol zelfvertrouwen het veld op.

De wedstrijd begon en meteen kwam DSV met een hele mooie kans, deze ging rakelings langs de goal. De Willy’s kwamen niet over de middenlijn heen of DSV zat er alweer tussen. De eerste helft was dan ook de helft van DSV. Op het middenveld werd goed rond gespeeld en ‘eindelijk’ eens een keer naar elkaar geluisterd. Er waren zoveel kansen voor DSV dat de moed ons een beetje in de schoenen zakte en daar profiteerde Willy’s van. Zij kwamen dicht in de buurt van de 1-0 maar onze keepster Loes had de bal al voordat ze konden scoren. DSV kwam nog met enkele kansen maar benutten er geen. Sammy kwam dicht in de buurt met de 1-0 voor DSV maar schopte net te laat en daardoor ging hij niet in de goal maar naast de goal. Vlak voor rust werd Britt 3 keer geraakt in haar zij en mocht daarom de 2e helft niet meer spelen. Misschien dat ze er de tweede helft nog in mocht komen. De ruststand 0-0.

In het kleedhok kregen we complimenten maar we wisten zelf wel dat het veel beter kon. We hadden tenslotte de vorige keer nog gewonnen van de Willy’s. We benutten onze kansen niet en met veel ballen werd niks gedaan. We zouden ons in de tweede helft moeten bewijzen. En laten zien dat we sterker waren.

In de tweede helft werd het er niet beter op. De meiden van DSV benutten geen kansen en lieten de ballen maar gaan. Daardoor kwamen de Willy’s vaak aan de bal en kwamen steeds dichter bij de 1-0. Dankzij onze goede verdedigers en keepster Loes gebeurde dit niet. De wissels op de bank wisten dat er geen goal meer zou vallen en dat dit 0-0 zou blijven. Sammy en Yvonne werden nog gewisseld en mochten proberen om nog een goal te maken. De laatste 2 minuten werd Britt nog gewisseld dankzij haar gezeur. Helaas bleef het deze wedstrijd bij de 0-0 en een slechte instelling voor volgende week!

Groetjes Britt en Kelly van de MC1