Vrijdagmiddag, 12 juni 2009, 16.30 uur. De eerste ouders arriveren voor het inleveren van de bagage. De organisatie is dan al druk met de voorbereiding voor het vertrek naar ….. de blokhut in Sevenum, net als vorig jaar.
Om 18.00 uur vertrekt de eerste groep, de meisjes E. De laatste groep, de stoere binken van de D1 vertrekken om 19.30 uur. Genietend van de mooie fietstocht, drinken met iets lekkers onderweg, komen alle groepen tussen 21.00 uur en 22.00 uur in Sevenum aan. WE zijn helemaal niet moe. De bezemwagen moet onderweg nog een fiets ophalen in Overloon en komt om 23.00 uur aan. Jammer dat we tot die tijd op de broodjes knak moesten wachten. Die hadden we namelijk in de bezemwagen geladen, net als de voetballen. Dat gaat volgend jaar beter!

Om 23.30 uur hebben we allemaal ons broodje en een glaasje fris op, om vervolgens tot 00.30 uur te voetballen en bij het kampvuur te zitten. Dan is het bedtijd en …. meteen slapen hè. De laatste leiders kletsen nog even na over de fietstocht en gaan vervolgens om 3.00 uur naar bed. De eerste kinderen beginnen dan om 3.30 uur alweer te ontwaken en om 5.30 zitten ze allemaal al weer om het niet geheel gedoofde kampvuur.

Zaterdagochtend om 7.00 uur staan de leiders al weer fris naast hun bed om te beginnen met een bakkie. Daarna het ontbijt klaar zetten. Om 8.00 uur staat iedereen hongerig klaar voor een boterham met melk.

Onder een stralend zonnetje wordt tussen 9.00 en 12.00 uur de tienkamp afgewerkt. Alle kinderen doen ontzettend hun best op de verschillende balspellen, kruiwagen rennen, spons vangen en als hoogtepunt ……. kratten stapelen.

Om 12.00 uur lunchen en klaar maken voor de middagactiviteit: zwemmen.
Na een kilometertje of 8 fietsen komen we aan bij De Schatberg. Daar hebben we het binnenbad gehuurd en mogen we gelukkig ook buiten zwemmen. Binnen was het eigenlijk net te warm, maar buiten was het water toch zeker nog nét te koud. Daarom stelde de leiding zich zeer strategisch op: op het terras in de zon, zodat alles en iedereen goed in de gaten kon worden gehouden. Dit leverde vele rode buiken en schenen op.

Om 17.00 uur weer op de fiets naar de blokhut. Daar hebben Marian, Ina en Maria het avondeten al klaar; deze keer geen aardappels, erwtjes/worteltjes en hamburgers, maar: Spagetti en macaroni. Smakelijk eten! De achter de hand gehouden pannenkoekenmix hebben we niet nodig.

Na het eten weer snel met z’n alle voetballen: de kinderen tegen de leiding: de kinderen hadden gewonnen natuurlijk. Om 20.00 uur begint de “DSV got talent-show”. De hele zaal is ’s middags omgetoverd tot een echte showtempel. Met een echte DJ Stauti aan de draaitafel en ook een echte showmaster. De zeer geprezen en deskundige jury bestaat uit: Tars van den Broek, Wouter Bollen en als mistery-guest: meneer Pastoor Frans van Spreeuwel. Zij hadden het niet gemakkelijk een winnaar te kiezen uit de 23 artiesten van eigen bodem: van goocheltrucs tot dansacts tot playbackacts en zelfs een live gezongen rocksong van Queen. Het spektakel duurt tot 10.30 uur, waarna iedereen weer buiten ‘los’ gelaten wordt om ……. te gaan voetballen natuurlijk: de kinderen tegen de leiding. Ook het kampvuur gaat weer aan en de kinderen mogen zo lang opblijven als ze willen, maar eenmaal in de slaapzak is het slapen. Om 1.30 uur gaat de laatste volhouder naar bed. De leiding bestellen nog een broodje shoarma.

Zondagmorgen om 7.30 uur: eindelijk mag de leiding de kinderen wakker toeteren. De zon schijnt dan nog. Na het ontbijt worden de bedden en de bagage opgeruimd en klaar gezet voor vervoer. Om 9.30 uur vertrekken we in groepjes per fiets naar het voetbalveld. Daar gaan we nog aan een voetbaltoernooi beginnen, georganiseerd door de jeugdleiders. ´t Is dan al zwaar bewolkt ………

Om 10.30 uur starten we met het toernooi, terwijl de eerste druppels vallen. Het toernooi draait volop en de regen valt intussen met bakken uit de hemel. De organisatie haalt om 11.45 uur iedereen naar binnen; iedereen is door en door nat. Maar van de kinderen had het niet gehoeven hoor, maar oké dan.

Om 13.00 uur stellen we ons op om te vertrekken naar Sint Tunnis. Het is op dat moment net een minuutje droog. Vol goede moed wordt in één grote groep, maar met voldoende tussenruimte, de terugreis aanvaard. Marcel fietst voorop. Nét voor de rustplaats in Venray stopt het eventjes met zachtjes regenen, och natter kunnen we tocht niet worden, dus geen probleem hoor.

Om 15.45 uur aangekomen in Sint Tunnis, groeperen we ons bij de nieuwe rotonde om gezamenlijk de laatste kilometer in te zetten, inmiddels is het droog en dreigt de zon te gaan schijnen. Om 16.00 uur zijn de helden bij sportpark De Laan om onder luid applaus van alle ouders, broers, zusjes, opa’s en oma’s van de fiets te stappen: het zit erop. Na een korte samenvatting van het kamp en het uitdelen van de bagage gaat iedereen een beetje moe maar voldaan, aan de hand van papa en mama naar huis. De zon staat weer hoog aan de hemel. Eind goed al goed.

Leiders en trainers bedanken alle kinderen voor het gezellige en zeer geslaagde kamp en hopen iedereen weer te zien op het DE kamp 2010, dan niet in Sevenum, maar in ……...?

Groetjes van alle leiders en trainers van de D en de E

Foto's: klik hier