Venray 7 – DSV 3 : 2-2.
 
Een prettige ontvangst, een erg leuke wedstrijd, een lekker voetballende tegenstander, een terechte uitslag. Dit was een verkorte verslag versie van de wedstrijd die wij in Venray speelden.
Een heel grote club, veel velden, meerdere verspreid liggende kleedlokalen, veel leden met al zijn eigenaardigheden (ook zij kennen een krap scheidsrechterskorps, en als hij dan ook nog zijn zonnebril vergeet……) en bijbehorende problemen (o.a. te weinig trainingstijd voor alle teams!).  Een flitsend wisselbeleid: na elk halfuur kwamen en gingen er 5 spelers in een keer. Voor hun werkt het blijkbaar. De scheids zag en hoorde niet alles maar deed dat wel consequent naar beide kanten, dus…! Normaal hebben wij veel kansen nodig alvorens raak te schieten, vandaag was dat anders. 
Door onoplettendheid, niet snel genoeg reageren en een gemiste handsbal door de scheids!, viel de 1-0 al snel voor de thuisploeg. Kop sterke spelers zorgden regelmatig voor veel overlast in ons doelgebied. Nog geen twee minuten later was het weer 1-1. Stefan speelde een mooie diepe bal op rechts, waaruit Maarten feilloos scoorde in de rechter beneden hoek. Het spel ging lekker op en neer zonder veel echte kansen. Na een kwartier scoorde Niels uit een steekpas van Koen met een droge schuiver langs de keeper de 1-2. Daarna was het Venray 7 die weer snel de gelijkmaker scoorde, weer niet snel genoeg reageren leverde de 2-2 op. De pauze naderde al snel en de thee smaakte prima.
De tweede helft werd er niet meer gescoord. Het spel golfde op en neer. Venray had een duidelijk overwicht, maar onze kansen waren gevaarlijker, maar niet succesvol helaas. De jeugdige spelers van dit team hadden meer longinhoud dan onze meer ervaren equipe. Stefan kopte een bijna zekere goal voor de thuisploeg nog over onze goal. Garm moest er na drie kwart wedstrijd uit met een vervelende slepende enkel kwetsuur, opgelopen tegen Overloon in de eerste wedstrijd. Martijn viel in voor Koen maar door nek klachten was dat maar van korte duur en moest hij weer op de bank plaats nemen. John heeft gevlagd de hele wedstrijd omdat ook hij geblesseerd is en rust nam. Ron was niet op dreef vandaag en werd in de rust gewisseld. Peter en Niek kwamen in het veld de tweede helft voor Bart en Ron. 

DSV 3 – Montagnards 3 : 3-5 : wij scoorden de meeste doelpunten en verloren toch?
 
Deze tegenstander is vorig seizoen kampioen geworden in de 5e klasse met meer als 100 doelpunten voor. Dus wij begonnen met een verdedigende instelling en opstelling. Scheidsrechter en leider spraken naderhand van een sportieve wedstrijd en gelijk opgaande teams en kansen. Ik had een iets andere mening, ik vond het een stel provocateurs en soms aanstellers oftewel “zanikkers”. Er waren enkele heel goede spelers bij dit team, zeker de nummer 19, “een soort nummer 10”, hij verdeelde en was nauwelijks van de bal te krijgen. De laatste man was ook erg goed en vooral snel. Wat ons vaak lukt met onze snelheid en achter de verdediging versnellen, zat er vandaag niet in. Wij kwamen wel op 1-0 door een prima schot in de verre hoek over de keeper heen van Ron, die vandaag goed op dreef was. Niels had het regelmatig aan de stok met de verdedigers en ging een keer echt over de schreef bij een te felle charge. De scheids van dienst Theo deed het af met een vrije trap. Voor de rust wist Bergen de gelijkmaker te scoren uit een scrimmage voor de goal, waarbij onze verdedigers zich lieten foppen waardoor de bal na een snelle kopbal achter Hamed verdween.
Voor de rust werd Garm gewisseld voor Patrick, wederom door de enkel!
In de rust werd Niels gewisseld voor Stefan. Door de afwezigheid van Jaap (familie weekend, Martijn (nek!) en Maarten (net vader geworden van zoon Lev!) was de bank niet al te goed bezet. Alleen ons geheime wapen Sven hadden we nog achter de hand.
In de tweede helft waaide het harder in het voordeel van Montagnards, die ook beter werden, beter om sprongen met geboden kansen, enz. Vrij regelmatig werd er gescoord en werd de stand 1-4. Waarbij de 4e goal viel na een hoekschop die Hamed slecht verwerkte, hij raakte de bal verkeerd, i.p.v. weg boksen, sloeg hij hem en die verdween in het net. Toen de wind wat ging liggen kregen wij weer meer grip op het spel en leken vleugels te krijgen, binnen enkele minuten scoorden Niels en Sven (beiden ingevallen voor John en Erik die met lichte blessures moesten worden gewisseld). De goal van Sven kwam uit een perfecte voorzet van Patrick die de bal panklaar op het “bolleke” van Sven legde en laatstgenoemde scoorde feilloos op geheel eigen wijze! Even dachten wij het zit er nog steeds in om een gelijkspel eruit te halen. Helaas. Patrick verslikte zich vrij voor onze goal en wist niets beter te doen als al struikelend de bal in onze eigen goal te werken, waardoor de eindstand 3-5 werd.
Ondanks dat wij het meest scoorden verloren wij dus toch!!
 
Uit de eerste drie wedstrijden hebben wij 4 punten behaald. Een gewonnen, een gelijk en een verloren.
Doelstelling voor dit seizoen is niet kampioen worden maar lekker voetballen en meer tegenstand krijgen als het afgelopen seizoen. Tot nu toe is deze doelstelling volledig bereikt.
Komende zondag gaan we naar Elsendorp voor de 2e ontmoeting tegen de plaatselijke helden van Elsendorp 2. In de beker kregen we daar de oren gewassen. Wij zijn benieuwd wat het nu wordt.