Het bestuur van DSV vindt het belangrijk dat elk lid op een gezonde en verantwoorde manier zijn sport kan beoefenen. 

Er is een verzorgingsplan en DSV faciliteert op het sportpark in materialen en in een verzorgings- en revalidatieruimte (kleedkamer nummer 11). Daarnaast is Marco Brisko als ervaren verzorger en hersteltrainer verbonden aan DSV. Naast de behandelingen en de hersteltrainingen draagt hij ook zorg voor de preventieve werkzaamheden in onze vereniging en heeft hij een informerende, adviserende, signalerende en verwijzende functie naar trainers en het bestuur toe. Verder wordt de medische staf van DSV aangevuld door een samenwerking  met praktijken voor fysiotherapie 'Korsten' of 'Theunissen', na doorverwijzing van Marco. Met deze praktijken zijn aanvullende afspraken gemaakt.

Aanwezigheid en bereikbaarheid Marco Brisko

Dinsdagen 

19.00-21.45 uur

Selectie 1-2-JO<19 (overige leden enkel op afspraak)

Donderdagen 

19.00-21.45 uur

Selectie 1-2-JO<19 (overige leden enkel op afspraak)

Maandagen

18.15-18.45 uur

 Inloopgelegenheid jeugdpupillen

Zondagen 

 

Wedstrijdbegeleiding Selectie 1


Verder worden er met spelers rechtstreeks afspraken gemaakt voor eventuele afwijkende momenten.

Marco is te bereiken via 06-45756717 of via marco.brisko@gmail.com

*Jeugdpupillen
Nieuw voor het seizoen 2019/2020 is de inloopmogelijkheid voor jeugdpupillen op maandagavond. Het criterium om gebruik te kunnen maken van deze inloopmogelijkheid is dat de jeugdpupil daadwerkelijk door klachten wordt geremd tijdens of na sportbeoefening. Voor overige zaken verwijzen wij graag direct door naar de eerder genoemde praktijken voor fysiotherapie. In Nederland zijn alle kinderen tot 18 jaar via de ziektekostenverzekering volledig verzekerd voor fysiotherapie.

We lijken het nog wel eens te vergeten, maar groeien vraagt veel energie, kinderen krijgen nog wel eens een dip, die enkel en alleen te wijten is aan de groei. Groeien gebeurt niet constant, maar kent stilstaande fases en zogenaamde groeispurten. Vooral tijdens deze spurten kan het zijn dat het kind zoveel energie gebruikt, dat het fysiek rendement beduidend minder is. Groeipijnen kunnen dan ook op ieder ogenblik beginnen. Onwetendheid en gebrek aan vakkundige begeleiding zijn in vele gevallen basisoorzaak van overbelasting tijdens de groeiperiode, de trainer moet hier op in spelen. Kinderen zijn over het algemeen goed trainbaar, allerlei bewegingspatronen kunnen op zeer jonge leeftijd worden bijgebracht. Vooral coördinatietraining en techniektraining in spelvorm (hoofddoel is coördinatie, bewegingsgevoel en spelplezier). Wel moet bij de training rekening worden gehouden met de groei en de ontwikkeling van het kind, vooral het passieve bewegingsapparaat (het kapsel en de ligamenten) is de beperkende factor bij het sporten. Hierin speelt de belastbaarheid van een kind een zeer grote rol. Trainers zijn daarom ook van harte welkom tijdens deze inloopmogelijkheid!