Op zondag 13 oktober traden de vrouwen van DSV aan tegen de Vianen Vooruit vrouwen. Wie de einduitslag heeft gehoord, zal verrast zijn door het goede spel van DSV van de eerste helft, waarin DSV het Vianen heel moeilijk maakte en zelfs twee keer op voorsprong kwam. Een wederom matige tweede helft zorgde echter voor een einduitslag die overduidelijk in het voordeel van Vianen Vooruit was. Een verhaal zoals dat van de afgelopen weken.

Een hele mooie voetbalzondag in Vianen, het zonnetje was er na enkele regenachtige dagen weer. DSV trad aan met een zeer jonge ploeg. Door de start van de herfstvakantie waren er verschillende dames afwezig. Om toch wat wissels te hebben, deden Robin Dekkers en India Coemaet, beiden 14 jaar, mee (uiteraard in overleg met de ploeg uit Vianen). India die bij MO17 ook regelmatig keepte, verdedigde het doel, door afwezigheid van Marie.
De wedstrijd was 6 minuten oud, toen Vianen voor de eerste keer toesloeg na balverlies van de DSV verdediging. De aanvalster bedankte DSV voor dit cadeautje en pakte het direct uit: (1-0). Binnen 2 minuten trok DSV de stand echter alweer gelijk. Lidewij snelde richting het vijandelijke doel, kapte haar speelster uit en zorgde met een bekeken schot voor de gelijkmaker: (1-1). Weer 2 minuten later was de feestvreugde aan DSV zijde groot toen Martje de bal met een rustig rollertje aan de goede kant van de paal, in de hoek schoof: (1-2). Onverdiend was de stand zeker niet. DSV speelde fel, frivool en was effectief. Ook Vianen creëerde kansen. Na een gemiste kans op de gelijkmaker, wist Vianen 6 minuten na de 1-2 wel de 2-2 te maken. DSV liet zich niet van de wijs brengen en had voldoende vertrouwen getankt om door te zetten. In de 21e minuut was het Margo die DSV met een prachtig schot wederom op voorsprong bracht: (2-3). Het was een vermakelijk duel  waarin de twee team niet voor elkaar onder deden. Het is echter een terugkerend ritueel de laatste weken. Het lukt DSV niet om het goede spel vol te houden en de tegenstander profiteert daarvan. In de 30e (3-3), 36e (4-3) en 41e (5-3) minuut is het Vianen dat de doelpunten mag bijschrijven.  Een domper voor de DSV dames die echter wel veerkracht tonen. Met een mooie lob brengt Martje de achterstand terug tot 1 doelpunt (5-4). Het lijkt een mooie ruststand, maar Vianen is nog niet tevreden. Ze prikken er in de laatste minuut voor de rust nog één boven onze keepster in: (6-4). Tien doelpunten, een korfbalachtige ruststand. Tijdens de thee zijn de positieve punten en leerpunten besproken. Met gerichte wijzigingen wil DSV het tijdens de tweede helft zeker zo goed gaan doen als in de eerste helft, met hopelijk een positief scoreverloop. 10 minuten na rust had DSV de eerste positieve stap kunnen zetten. Een mooie voorzet van de sterk spelende Margo leverde een 100% kans voor DSV op. Het was echter Fleur die haar vizier nog niet op scherp had staan en de bal van dichtbij hoog over schoot. Hierna was het verzet van DSV eigenlijk wel gebroken. De DSV vrouwen kwamen over het hele veld een stapje te kort. De coach van Vianen had na de eerste 45 minuten wel gezien hoe ze DSV pijn konden doen en zijn sterke wissel betaalde zich na 13 minuten in de tweede helft uit. DSV werkte hard maar had moeite met het aanvalsspel van Vianen.
De invalkeepster van DSV had veel ballen uit het doel gehouden, maar was kansloos bij een aantal harde en hoge schoten. De coach van Vianen had als doel de 10 halen. Dat lukte. Vianen Vooruit liep uit naar een 10-4 overwinning. Het laatste half uur had DSV gewoon heel weinig in te brengen. De jonge groep van DSV lijkt het conditioneel en fysiek nog geen 90 minuten vol te kunnen houden. Een schande is dat niet, een groot deel van de groep zou nog mee mogen doen in de O15- O17 en O19. De situatie is nou eenmaal zo. We moeten kijken hoe we onze eigen kwaliteiten zo goed mogelijk kunnen inzetten. Daar werken we hard aan. De eerste helft biedt houvast, de tweede helft geeft ons aandachts- en actiepunten voor de trainingen. Wat we wel zien, de samengestelde groep wordt steeds hechter en er is ondanks de nederlagen een goede sfeer.