Vandaag, op Zaterdag 28 Maart 2009 moest het E2 team tegen Toxandria E1 in Rijkevoort spelen. De velden in Sint Anthonis waren door de vele regen van afgelopen dagen erg nat en we hoopten dat het in Rijkevoort wat beter zou zijn. Bij inspectie van het veld in Rijkevoort bleek het daar nog erger dan in Sint Anthonis, want hoewel er nog wel gras op het veld stond, was het veld totaal doorweekt. Door de afwezigheid van Niels mocht Matthee mee als gastspeler.

Vandaag stond Martijn Nieuwenhuizen in de goal, aangezien Lars weer blessurevrij was. In de eerste helft waren er verschillende kansen voor beide teams, maar het meeste spel werd op het middenveld gespeeld aangezien de bal daar maar met moeite uit het water en de modderpoel kwam. Echter alle spelers hadden hun zwemdiploma netjes gehaald, want zowel schoolslag, borstcrawl en rugcrawl waren nodig op het natte veld.Toxandria had best een sterk team met sterke schotkracht en Martijn was er in de eerste helft drie keer attent bij, bij harde schoten op de goal. Jammer dat halverwege de eerste helft een schot van Peerke nét over de kruising ging want zo bleef het tot de rust 0-0.

In de rust werd door de coaches gezegd dat de spelers niet te veel van afstand moesten schieten, want de keeper van Toxandria was erg goed op deze ballen. Na de rust was E2 het sterkere team, maar de bal wilde er niet in, mede door de erg sterke keeper van Toxandria, die schoten van Nino, Peerke, 2x Thomas en Matthee tegen wist te houden. Even later had het keepertje geluk toen een mooi schot van Nino op de lat kwam. Er werd erg hard gewerkt door Peerke en Teun (onder het toeziend oog van opa Jan) met diverse rushes vanuit de verdediging richting de goal van Toxandria, maar telkens zat er dan wel weer een Toxandriabeen tussen. Lars, die in de verdediging telkens op tijd aanwezig was, speelde een uiterst solide en sterke wedstrijd.

Ongeveer 10 minuten vóór het einde van de wedstrijd probeerde Thomas het met een hard schot op de goal weer eens en toen liet de keeper de bal los en Martijn Jacobs was er als de kippen bij om de bal in het netje te tikken waardoor E2 met 1-0 voor kwam. Even later had Martijn Jacobs de wedstrijd kunnen beslissen, toen hij alleen voor de keeper kwam, maar weer was de keeper te sterk. Aan de andere kant tikte keeper Martijn de bal via de lat weer in het veld en had hij geluk dat de bal twee keer tegen de paal kwam, maar waar de bal gedurende de hele wedstrijd in de drassige bodem tot stilstand kwam, kreeg de bal bij een niet te hard schot van Toxandria ineens snelheid en dook Martijn net over de bal en stond er 1-1 op het scorebord.
Al met al was dit een terechte eindstand want beide teams hadden erg hard gewerkt en de mannekes van de E2 waren veranderd in mannen, want de inzet was vandaag op dit moeilijk te bespelen veld van hoog niveau.

Komende Woensdag 1 April gaat E2 in Volkel de strijd aan tegen de plaatselijke E2 en iedereen hoopt dat het weer dan wat beter is, want waterpolo doe je in een zwembad en aangezien E2 meestal door sterk positiespel en overtikken de tegenstander op de knieen krijgt, heb je een goede grasmat nodig.

De E2 side