Na de mooie 5-1 overwinning tegen De Zwaluw D2M, 6 september jl., mochten de meiden het vandaag in deze bekercompetitie, opnemen tegen De Rakt D7M.
Ook dit team speelt dit seizoen voor het eerst in een 11 tegen 11 competitie maar omdat zij in een grotere competitie zijn ingedeeld (totaal 8 teams) hebben zij al een aantal wedstrijden in de benen.
Direct na de aftrap, welke door ons fout was genomen omdat wij teruguit speelde in plaats van vooruit, bleek dan ook dat onze tegenstandster al meer wedstrijden op het grote veld hadden gespeeld. Zij waren daarom beter gewend aan de afmetingen van het veld en het samenspelen in een elftal. Vrij snel wisten zij dan ook ons redelijk op onze helft vast te zetten. Door echter keihard te werken en slim via de buitenkanten uit te verdedigen, duurt het lang voordat De Rakt ons strafschop-gebied weet binnen te dringen. Ondanks meerdere doelpogingen, welke prima werden gekeerd door de prima keepende Karlijn, blijft het geruime tijd 0-0 en lukt het ons een aantal maal om hun strafschopgebied te bereiken. Wij hadden echter gekozen voor een 4-4-2 systeem. Omdat onze meiden hier nog aan moeten wennen blijkt dan ook dat er, op het moment dat het strafschopgebied werd bereikt, geen spits beschikbaar was om de bal aan af te spelen. Echt gevaarlijk werden wij dus niet en resteerde een aantal schoten van een te grote afschand.
 
Langs de kant was het overigens wel genieten. Er werd gepoogd driehoekjes te maken, er werd prima breed weggelopen. Ook mooi om te zien dat Yara en Anika niet zijn te verslaan (ook niet op snelheid) en dat Eef een gevaarlijke bal durft weg te koppen. Ook onze nieuwelingen, onder aanvoering van Lidewij, hebben zich snel aangepast en speelden allemaal een prima partij.
Robin wist telkens prima te storen. Marie en Cerlina moesten het zelfs opnemen tegen een meisje dat een halve meter groter was, maar door goed op de bal te letten kreeg dit, toch zeer goede, speelstertje, geen enkele kans.
 
Helaas moest Karlijn in de eerste helft toch de gang naar het net maken. Door het natte veld schiet een, niet al te best ingeschoten, bal ineens door waardoor Karlijn niet meer de kans had de voet er vol tegen aan te zetten. Door deze ietwat lucky goal gingen wij helaas met een 0-1 achterstand de rust in.
 
In de kleedkamer werden door de leiders de puntjes op de i gezet. Er moest nog meer aan de binnenkant worden verdedigd en de linies moeten korter op elkaar spelen.
 
Dit was niet tegen dovemansoren gezegd. Onze meiden kwamen de tweede helft prima uit de startblokken en er was zelfs een kans voor ons via een vrije trap vanaf ca. 17 m. Bregje schoot deze bal onberispelijk in de linkerbovenhoek. De keeper had echter geluk met haar lengte en weet dit schot nog net te keren.
 
Helaas werd het niet veel later 0-2. Omdat er vers gewisseld was moesten wij wennen aan de nieuwe samenstelling. Hier maakte De Rakt prima gebruik van en ook niet veel later werd, ondanks de ook goed keepende Sanne, de 0-3 gescoord. Onze meiden lieten het kopje echter niet hangen en gingen nog nadrukkelijk op zoek naar de eretreffer. Via de onvermoeibare Fleur en de mooi solerende Janne ontstaan wel wat kansjes en niet heel veel later lukt het Bregje om op het middenveld de bal te veroveren en na een goede solo de bal vanaf ca. 16 meter met een goed schot af te leveren richting goal. Ook hier had de keeper weer geluk met haar lengte waardoor zij nog net kans ziet de bal uit de lucht te plukken. Gesteund door deze actie proberen Lidewij en Janne nog nadrukkelijker de diepte te zoeken maar lukt het ons niet meer het verdiende doelpunt te scoren.
 
Tijdens en na de wedstrijd werden wij gecomplimenteerd door de leiders van De Rakt. Zij vonden ons goed voetballen, zagen een team wat plezier heeft en veel voor elkaar over heeft en zij vonden ons zeer sportief. Wat ons betreft is dit dan ook een verdiend compliment aan ons hele team.
 
Zaterdag wacht de wedstrijd tegen Udi. Onze meiden hebben er zin in en hopen dat Freekje ook snel weer zal aansluiten.