Na 2 weken absolute rust vanwege de meivakantie, waren de JO11-1 "mannen" weer helemaal fit voor de wedstrijd tegen het hoger geplaatste Excellent JO11-1. Gezien het debacle en grote verlies tegen Excellent van voor de winterstop, moest er iets recht gezet gaan worden......
DSV JO11-1 was bijna compleet. Alleen "vaste laatste man" Luca kon er niet bij zijn aangezien hij op het moment van de wedstrijd nog gesignaleerd werd op de B179 in Oostenrijk, onderweg naar huis na een hoogtestage in de Alpen. Stijn van JO11-2 verving Luca, wat hij niet onverdienstelijk deed.


DSV kwam fantastisch uit de startblokken. Direct na de aftrap van Excellent weet Eef de bal te onderscheppen en passt naar Sjef op de rechtshalf positie die de diepte ingaat en de bal knap voorzet naar Dylano, die net het beetje geluk mist om het af te maken. En een minuut later gaat een inzet van Sjef net naast. Nadat Excellent, aldus hun leiders, "even flink wakker geschrokken is" begint Excellent geleidelijk de wedstrijd te domineren. Ze krijgen zeker 5 doelrijpe kansen, maar de ballen gaan net naast of vinden de foutloos keepende Tim op hun weg. Halverwege de eerste helft komt DSV, hoewel enigzins tegen de verhouding in, op voorsprong. Mika verdedigt goed uit en speelt de inmiddels ingevallen Marten aan op de rechtervleugel; Na een prachtige 1-2 met Mika die volgt, weet Marten vanaf de achterlijn de bal voor te zetten naar Sjef die kansrijk voor het doel staat. Bij het aannemen stuitert de bal echter wat ongelukkig van Sjef's schoen af waardoor de kans verloren lijkt maar het lukt Sjef nog net om met z'n grote teen de bal door te tikken naar de opkomende Stijn, die zijn debuut in JO11-1 extra glans geeft door de bal met z'n sterke linkervoet het doel in te knallen, 1-0 ! Een erg spannende maar sportieve (de scheidsrechter signaleerde in de gehele wedstrijd geen enkele overtreding ! Hulde voor beide teams !) wedstrijd volgt. En meet veel inzet (waarbij het duidelijk was dat Stan blijkbaar geinspireerd wordt door z'n vader en moeder die regelmatig een marathon hardlopen, want Stan lukt het bijna om net zoveel kilometers in 1 wedstrijd te maken....) en geconcentreerd voetballen weet DSV met 1-0 voorsprong de rust in te gaan.

Vol goede moed vervolgt DSV de 2e helft. Echter binnen een minuut moeten ze al een tegenslag verwerken als Excellent direkt erin slaagt de gelijkmaker te maken. Hierna volgt een "mindere 10 minuten" van DSV wat we helaas in voorgaande wedstrijden ook regelmatig hebben gezien. DSV verliest in deze periode de  concentratie, hun positiespel en laten deels "hun koppies" hangen en maken onnodige fouten worden gemaakt waardoor Excellent in 10 minuten tot 1-4 weet uit te lopen en de wedstrijd gespeelt lijkt.

Toch weet DSV zich te herpakken. Als Mika op rechts een hoekschop neemt en de bal laag voor brengt. Komt Marten naar de 1e paal en weet met z'n linkervoet de bal te toucheren en voordat iemand het in de gaten had ligt de bal in het net, 2-4. Dit geeft de DSV-ers weer moed. Temeer nadat Tim met een fantastische reflex een uitgespeelde kans van Excellent weet te keren gaat DSV vol goede moed op zoek naar de aansluitenings treffer. "Kilometervreter" Stan komt op over links en speelt Sjef aan, welke na een mooie 1-2 met Dylano gevaarlijk wordt. Echter Excellent ziet het gevaar en vrijwel al hun verdedigers gaan erop af. Sjef ziet dat hij niet verder kan komen tegen zo'n overmacht en speelt terug op spelverdeler Eef. Eef kijkt goed rond en met een weergaloze pass vanaf de linker helft van het veld wordt Marten helemaal op de rechterflank van het veld "gelanceert". Marten is sneller dan z'n direkte tegenstander en komt nu alleen op de keeper af. Echter in de haast vergeet hij goed rond te kijken en ipv de bal breed te leggen op Dylano die geheel vrij voor het lege doel staat, gaat hij vanuit de moeilijke rechterhoek voor eigen gewin. Z'n schot is niet alleen onbereikbaar voor de keeper, maar ook voor Dylano en  gaat helaas voorlangs. Kans voorbij. Toch weet DSV opnieuw te scoren. Als Stijn uitverdedigd en op de as van het veld Mika bereikt die oprukt en Dylano voor het doel aanspeelt, de inzet van Dylano wordt gestopt door de keeper maar stuitert weer het veld in, Sjef is er als de kippen bij maar ook zijn inzet wordt door een verdediger van de doellijn gehaald waardoor de bal opnieuw het veld invliegt welke bij Eef komt die de bal vanuit de 2e lijn in 1x op zijn schoen neemt en onhoudbaar het doel injaagt. 3-4 !

Met nog 3 minuten te spelen volgt er nog een slotoffensief van DSV op jacht naar de gelijkmaker. Echter ondanks dat de scheidsrechter de laatste minuut van de wedstrijd zeker 3 minuten laat duren, lukt het niet meer de gelijkmaker te maken waardoor er opnieuw verloren wordt.

Toch een compliment voor het DSV-team wat de laatste weken steeds beter begint te spelen. Nu nog de "traditionele 10 minuten dip" die zich helaas tijdens de meeste wedstrijden nog voor doet oplossen; en er kunnen verdiende punten gepakt worden om van de laatste plaats in de competitiestand te verdwijnen.

Volgende week de laatste kans tegen SES.

Ga ervoor jongens !

DSV JO11-1 - Excellent_Westerb.Boys JO11-1