Vol goede moed stonden de jongens van DSV JO9-3 afgelopen zaterdag weer op ‘de Laan’ voor een leuk potje voetbal. Deze keer was de tegenstander Toxandria JO9-2 uit Rijkevoort.

De wedstrijd begon en direct namen onze jongens het initiatief. Pietje speelde netjes over op Ivan die helaas net miste. Maar Ivan nam snel revanche en de 1-0 lag al in het net. We gingen meteen door zoals we gestart waren. Nu was het Mees die een goede kans kreeg, maar helaas net miste. Snel daarna maakte Ivan de 2-0.
Het was duidelijk dat we deze wedstrijd zouden moeten kunnen winnen. Mees kreeg de bal voor zijn voeten en schoot op goal: 3-0!

Daarna volgde kans op kans voor DSV. Mees raakte de paal en Jort en Ivan vonden de keeper van Rijkevoort een aantal keren op hun pad.
Vlak voor de eerste time-out kwam Rijkevoort er een keertje uit. Dit resulteerde meteen in een doelpunt van hun: 3-1.

Na de eerste time-out kregen Jort en Ivan de smaak helemaal te pakken. Jort scoorde 3 maal en raakte nog een keer de paal. Ivan liet het netje 2 maal bollen. Echter scoorde Rijkevoort ook nog een keertje. Dus bij rust stond het maar liefst 8-2.

Na rust werd het spel van voor de pauze gewoon weer opgepakt. Jort schoot een keertje naast. Ivan probeerde de keeper met een stiftbal te verschalken. Maar dit leidde niet not een doelpunt.
Rijkevoort schoot een keertje van afstand op goal en dat was ook meteen een doelpunt: 8-3.
Ivan raakte de paal een paar keer en zowel Jort als Ivan scoorden nog doelpunten.

Daarna kwam Pietje op dreef en scoorde ook nog 2 keer. En ook Noah kreeg nog een goede kans, maar helaas tikte de keeper van Toxandria het schot net uit de hoek.

Gedurende de hele wedstrijd was Mads  ‘het slot op de deur’. Hij verdedigde als de beste. Helaas konden hij en keeper Luuk niet voorkomen dat Toxandria toch nog een paar doelpuntjes meepikte.

Dit alles resulteerde in een eindstand van 13-5. Een hele goede prestatie in een leuke wedstrijd met veel kansen en ook veel goals! Dit was de laatste wedstrijd voor de beker.

Nu gaat de reguliere competitie beginnen. Hopelijk kunnen we de lijn doorzetten!

Voor wedstrijdfoto's zie: www.scootshootfotografie.nl