Na een mooie winstpartij vorige week in Ottersum, waarvan we nooit zeker zullen weten wat de uitslag nou eigenlijk was (was het 1-4, 2-5 of zelfs 1-5??), mochten we deze week aantreden tegen Vianen Vooruit JO9-4G. Wederom een uitwedstrijd. Het weer was niet super, maar dat mocht de pret niet drukken.
 
Nu we een aantal weken onderweg zijn en de kwaliteiten van de spelers steeds beter aan de oppervlakte komen, vonden de trainers het tijd worden om met een echte opstelling en tactiek te komen. De beginopstelling bestond uit: Luuk in de goal, Jort laatste man, Mads linkshalf, Ivan mid-mid, Noah rechtshalf en Pietje in de spits. 


De wedstrijd begon en al na een paar minuten maakte Ivan de 0-1. Vervolgens ging Vianen in de aanval, maar door goed gezamenlijk verdedigen en goed keepend werk van Luuk, werd de snelle 1-1 voorkomen. Meteen daarop scoorde Pietje de 0-2 uit de counter. Het lijkt alsof de tactiek werkt!
Ivan liet zich vervolgens van zijn beste kant zien en maakte er met een afstandschot 0-3 van. De tegenstanders kwamen er niet meer uit en maakten er zelf 0-4 van, nadat een kans voor Pietje er net niet in ging.
Pietje revancheerde zich nog voor de 1e time out door met een afstandschot er 0-5 van te maken.
Na de eerste time-out leek het alsof Vianen wat sterker werd (of dachten wij misschien dat we er al waren?). De tegenstander kwam een paar keer gevaarlijk voor onze goal, maar Luuk redde op een goede manier. Een schot van Pietje werd precies op de lijn gestopt door de keeper van Vianen, maar gelukkig maakte Ivan snel daarop de 0-6.
 
Na de rust pakte we de draad van de eerste 10 minuten weer op. Giel stond de tweede helft op goal. Snel maakte Ivan op aangeven van Jort de 0-7. Echter vanaf de aftrap rook de tegenstander dat er wat te halen was. Door onoplettendheid konden ze zo de 1-7 inschieten.
Het leek alsof dat het vuur weer wat aanwakkerde bij onze mannen. Jort rook zijn kans(en) en schoof meer en meer naar voren. Hij maakte de 1-8. En na de schitterende 1-9 door Ivan (schot vanaf de achterlijn, binnenkant paal erin!), maakte Jort de 1-10 en 1-11. Ondertussen kreeg Mads ook een aantal kansen, die er helaas niet in gingen.
Na de laatste time out vonden onze jongens het wel mooi geweest. Er werd slecht verdedigd, niet opgelet en veel foutjes gemaakt. Daardoor vlogen de 2-11 en 3-11 erin.
Toch werd de wedstrijd op een mooie manier afgesloten, doordat Jort mocht indribbelen en hij direct de bal op Ivan gaf, die hem netjes afmaakte en de eindstand op 3-12 bracht.
 
Al met al een leuke wedstrijd, waarbij goed gespeeld werd en waar misschien nog wat meer ingezeten had. Op naar volgende week!