In een steeds miezerig wordende entourage viel er voor het publiek weinig te genieten op het sportpark waar DSV en Sportclub Sint Hubert hun achtste competitieduel speelden. De thuisclub kon de positie op de ranglijst ten opzichte van die van de gasten niet waarmaken en dat resulteerde in een uiterst matige vertoning. De start was nog wel levendig, want beide ploegen zochten de aanval.
In de 14e minuut schoot Guido Gerrits een vrije trap rechtstreeks op doel en de schuiver bleek doelman Verbruggen van de gasten te machtig: 1-0.
Vervolgens raakte DSV tot twee keer toe de lat na gevaarlijke corners.
Aanvallend deed Sint Hubert zeker wel wat terug, met name in de slotfase van deze eerste speelhelft. Een dot van een kans schuin voor de goal werd overgeschoten en even later ging een inzet via de paal over de achterlijn.
Na rust verving Sebastiao bij DSV Rob Brienen. De invaller brak na 5 minuten spelen door na slecht uitverdedigen van de gasten en dat kostte Marcel Niendieker de rode kaart, doordat hij
de aanvaller, op weg naar het doel, van achteren onderuithaalde.
De vrije trap leverde niets op , maar de individuele actie van Sebastiao 5 minuten later wel: 2-0.
DSV slaagde er opnieuw niet in de overtalsituatie uit spelen, kreeg wel kansen, maar moest ook constateren dat Sint Hubert de moed nog niet opgaf. Tot ballen tussen de palen kwamen
de gasten echter niet.
Zo bleef het publiek onder de paraplu geduldig wachten op het eindsignaal van de wel erg vaak fluitende scheidsrechter. Tien minuten voor tijd was er nog een “opleving” toen Guido Gerrits zijn tweede gele kaart wegens commentaar op de leiding ontving en dus wat eerder naar de warme douche mocht.
Zondag staat er vast en zeker een geïnspireerder DSV, want de tegenstander op “De Laan” is dan Toxandria.
Vorig jaar verloor DSV tot twee keer toe ongelukkig en onverdiend van de oranjehemden uit Rijkevoort.