Sint Anthonis - Tien veteranenteams uit de regio binden op 15 juni op sportpark De Laan de strijd met elkaar aan. Het zijn voetballiefhebbers die ondanks soms krakende knieën nog veel plezier hebben. Met bal én met een biertje.

[door Arie Cornelissen]
 
Nico van Kuppeveld is al jarenlang lid van het veteranenteam van DSV en mede-organisator van het 90-jaar jubileum-toernooi. Hij heeft er zin in.
Waarom organiseren jullie dit toernooi?
Nico: “Vanwege het jubileum hebben de zaterdagveteranen het idee opgepakt om toch weer een toernooi te organiseren. Tot 2016 organiseerden we 52 jaar een veteranen- voetbaltoernooi. Dat blazen we nu nieuw leven in. Of we de traditie opnieuw in de komende jaren gaan voortzetten? Dat weten we nog niet.”
 
Wie doen er allemaal mee en hoe is het toernooi opgezet?
“We hebben een mooi deelnemersveld uit de regio. Juliana Mill, MVC De Mortel, Hapse Boys, SES, DSWH , Toxandria, De Beurs Horst, Constantia, DSV 35+, DSV Zaterdagveteranen
We spelen in twee poules van vijf, de wedstrijden duren een kwartier. De teams bestaan uit zeven personen en we voetballen op een half veld met kleine doelen.”
 
Hoe is het tegenwoordig gesteld met het veteranenvoetbal?
“Goed! De meeste verenigingen in de regio hebben een veteranenteam. Bij DSV gaat het nog wel, al lijkt het erop dat men tegenwoordig langer bij de lagere senioren blijft spelen. Hierdoor stagneert de doorstroming naar de veteranen. Er moeten op korte termijn bij de DSV-zaterdagveteranen nieuwe spelers bij komen om te blijven bestaan.”
 
De DSV-veteranen komen voort uit De Beekse Boys, hoe zit dat precies?
“In 2014 bestond het voormalig buurtvoetbalteam “Beekse Boys” 50 jaar. Omdat de spelers daarvan allen veteranen waren én het DSV maar niet lukte om een veteranenteam op de been te krijgen, zijn alle Beekse Boys lid geworden van DSV. Voorheen speelde men onder de naam DSV/Beekse Boys, inmiddels is dit DSV zaterdagveteranen. Het DNA van buurtvoetbal is blijven bestaan.”
 
Hoezo, wat staat bij jullie voorop dan?
“Sportief voetballen met respect voor iedereen en gewoon gezellig samen zijn. En ja, vooral in de ‘derde helft’ zijn we heel goed. Haha. Maar we doen meer: zo organiseren we jaarlijks familiedagen en andere activiteiten buiten het voetbal.”
 
Maar nu eerst 15 juni de wei in!
“We hebben er nu al zin in. “


 De veteranen spelen op 15 juni op De Laan een toernooi. 'Ons team kan nog spelers gebruiken.'