Na een dag hard werken en haasten om op tijd thuis te zijn, waren alle leiders van het D3 team om 18.00 uur paraat op deze zonnige dinsdagavond de 6de April 2010 om de uitwedstrijd van de D3-mannen tegen Toxandria D2 te begeleiden. Vanwege het Easter open was deze wedstrijd naar deze doordeweekse avond verplaatst en de D3 mannekes waren erop gebrand om weer een goed resultaat neer te zetten na de zegereeks van de afgelopen tijd.

Op papier was dit geen tegenstander waar wel even overheen gelopen zou worden en vanaf het begin werd er fel om elke bal gevochten en alle spelers stonden hun mannetje in de persoonlijke duels. Na wat aftasten in het begin was er reeds in de 4de minuut een corner die door Peerke op de slim inkomende Niels werd gespeeld en vanaf de rand van het strafschopgebied werd de bal voor de goal gegeven en de attente Dennis schoot de bal keihard langs en over de keeper en de 0-1 was aangetekend.
Naast goed verdedigend werk van de achterhoede met de snelle Rens en de solide Tim als sluitposten werden er voorin verschillende kansjes gecreeerd, maar een schot van Peerke ging net naast en Gideon kon nét niet voldoende snelheid aan de bal meegeven om de keeper in gevaar te brengen.
Vlak voor de rust werd een uittrap van de keeper van Toxandria goed onderschept door Angelo en na een mooie pass op Martijn kon deze tussen enkele spelers door slalommen en het kleine beetje ruimte dat hij kreeg om te schieten werd benut om de bal keihard via binnenkant linkerpaal binnen te schieten en de 0-2 was een feit.

Een comfortabele 0-2 stand in de rust liet de thee lekker smaken en wederom het advies van de leiders om nog hard te werken omdat de buit nog niet binnen was, want Toxandria had enkele behendige spelers in het team, die de wedstrijd maar zo naar zich toe konden trekken en het tij laten keren.
Op het middenveld werd fel strijd gestreden om de bal, door de hard werkende Mark en de weer sterk spelende Lars en Niels en hier werd menig duel in D3 voordeel beslist en dit resulteerde nog in een aantal kansen, waaronder een mooie voorzet van Dennis, waarbij Jorren een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te schieten, een kopbal van Lars die door de keeper werd tegen gehouden, een schot van Martijn dat rakelings naast ging en een bal van Jelle die nét over ging.
In de goal werd de zaak goed dichtgehouden door de attente en goed keepende Joris, die verschillende keren het team behoede voor een tegentreffer door tijdig uit te komen en de Toxandria aanvallen onschadelijk te maken.
Er werd in de tweede helft niet meer gescoord en de 2-0 winst zorgt er voor dat er nog steeds hoog op de ranglijst wordt gebivakkeerd door dit D3 team, dat door de wedstrijden en trainigen toch stiekem een mooi hecht team aan het worden is en dat er elke wedstrijd vol ingaat om een goed resultaat neer te zetten.
Volgende week Woensdag 14 April om 18.30 wacht in een thuiswedstrijd Achates D3 als tegenstander, dus dat scheelt mooi een traininkje en er zal dan best veel publiek naar de rand van het veld gelokt worden om de vaardigheden en de eigenaardigheden van de spelers te aanschouwen.

De D3 side