Zaterdag 17 augustus was het weer zover. We mochten weer de wei in!
Na een welverdiende zomerstop, waarin er ook nog een trainingskamp in de vorm van het Orion zomeravond toernooi werd georganiseerd, stonden maar liefst 6 zaterdagveteranen op de Laan te trappelen om weer aan de gang te gaan.


Met aanvulling van onze vaste invaller, en verkozen tot speler van het jaar bij DSV 35+, Johan hadden we toch 9 spelers op de been gebracht. Onze vertrouwde tegenstander Toxandria had al aangegeven dat zij meer dan voldoende spelers hadden, zodat we tot 11 spelers aangevuld konden worden.

Bij de aftrap in Rijkevoort was het wel meteen duidelijk dat dit niet een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Met een gemiddelde leeftijd die een jaar of 10 onder die van ons lag en een team dat al menig jaar met elkaar samenspeelde was Toxandria wel wat sterker dan wij. Dat vertaalde zich al snel in een aantal fraai uitgespeelde combinaties voor onze goal, waar ook nog uit gescoord werd.

Het werd nog wat lastiger toen Johan geblesseerd uitviel en we dus met 10 man kwamen te staan. Toch kwamen we tot wat aanvallen en Gijs was dicht bij onze eerste treffer van dit seizoen. Helaas kopte hij recht op de keeper. Gelukkig was het een paar minuten later wel raak, wederom een kopbal van Gijs, maar dan langs de keeper, in de goal!

Met goede moed gingen we verder. Toxandria scoorde nog een paar goaltjes en wij creerden soms ook nog een kansje. Toch was het bij de rust ongeveer 5-1.

Om de verhoudingen wat recht te trekken, sloot een derde speler van Toxandria bij ons aan, waardoor wij met 11 en zij met 10 speelden. Dat scheelde zeker wat in het veld spel, maar het verschil werd toch gemaakt door het gebrek aan ritme bij ons. Ron scoorde nog een fraaie tweede goal voor ons, maar Toxandria prikte er ook nog wat goaltjes bij.

De uitslag werd uiteindelijk bepaald op ongeveer 8-1 (zou ook wat meer geweest kunnen zijn), maar het was, zoals altijd tegen Riekevort een uiterst sportieve en leuke wedstrijd. Helaas moeten we uiteindelijk wel constateren dat de zaterdag veteranen hun ongeslagen status voor seizoen 2019/2020 kwijt geraakt zijn…