Met maar net genoeg auto’s vertrekken de DSV veteranen om 08.30 naar Gemonde! Niemand weet waar t ligt maar Google biedt uitkomst. 

48 minuten later komen we aan op sportpark De Laat, alwaar de plaatselijke V.V. Irene al sinds 1944 haar thuiswedstrijden afwerkt. Er is sinds de opening weinig veranderd valt ons op. De kleedlokalen lijken op die op De Laan van voor de verbouwing.
 
De pronkzitting zit nog een beetje in de kuiten bij een aantal van ons en al voor het eerste fluitsignaal wordt duidelijk dat het een lastige morgen gaat worden. Onze spits staat niet op scherp. Bij het intrappen vliegen de meeste ballen huizenhoog over het doel van John en moet de lange Stürmer meermalen de sloot in om zijn afzwaaiers uit het water te vissen. Toch beginnen we, onder een prachtige lentezon, vol goede moed aan de wedstrijd. In het slechtste kwartier van het seizoen geven we veel ruimte weg en komt er werkelijk niets fatsoenlijks van onze pantoffels. Irene komt  zeer verdiend op 1-0 na een mooi afstandsschot waarbij de hele verdediging zich verkijkt op een slimme ‘Seitenwechsel’. Het tweede deel van de 1e helft laat een ander beeld zien. We voetballen meer op de helft van Irene en bij een corner van Peter, die wel voor de goal komt, krijgt Ronnie (alweer Ronnie, dit is geen toeval meer) de bal voor de voet en haalt verwoestend uit. 1-1. 
 
Met Jos in de spits en Johan op linksback hebben we het beste voor de tweede helft bewaard maar dat dacht Irene ook. 2 ijzersterke wissels brengen ons aan t wankelen. Een inspeel-fout op het middenveld wordt direct afgestraft en de 2-1 is het gevolg. Zoals zo vaak moeten we in de achteruit maar krijgen we, vlak voor tijd, nog een 200% kans op 2-2. Op onverklaarbare wijze wordt deze simpele intikker niet afgemaakt. De pronkzitting in t Leecker is toch pas volgende week…..?
 
De terugreis duurt voor de mannen die met Jos mee terug rijden een half uurtje langer dan nodig. Een broodje bal met mayo voor de terugreis was dus heel verstandig. We krijgen een rondleiding door Brabant en zien de mooiste plekjes van Boxtel, Den Bosch, Den Dungen, Maaskantje, Veghel, Uden en Landhorst. 
 
Zondag a.s. staat er weer een Classico op het programma. Uit naar Milsbeek. Doe je mee Jos?