Komt onze meest favoriete tegenstander van de andere kant van de Maas op bezoek voor de eerste wedstrijd van de competitie, is onze vaste voorstopper en stukskes-schrijver Helm afwezig.

Geveld door “collateral damage” van de Corona. Hij had ontsmettingsspul in zijn oog gekregen en kon na 2 ziekenhuisbezoeken niet meedoen (inmiddels gaat het weer wat beter).

Milbeeks 35+1 was dus de tegenstander afgelopen zondag. Altijd lastig uit en thuis. Maar we hadden toch niet voor niks tot laat in juli doorgetraind en toch ook niet voor Piet Snot weer op tijd begonnen om de spieren strak te krijgen. Op een zonovergoten  De Laan stond iedereen op scherp om het maximale resultaat uit de wedstrijd te slepen. De tos werd gewonnen en de helften geruild.  Zon mee. De wedstijd ging redelijk gelijk op tot “Den Duitser” het op de heupen kreeg. Na een ongelukkig weggewerkte bal van Robbie stoomde hij op langs de lijn en na een simpel een-tweetje lag de bal achter John Bindels. Weg snoepzak.

Een aantal dingen in ons spel zijn door de leeftijd allengs een beetje minder geworden. De snelheid en wendbaarheid onder andere, maar de veerkracht van dit team is  nog steeds als vanouds. We knokten ons terug in wedstrijd met Jarno voorop in de strijd (soms iets te letterlijk).  Na een goede aanval en wat geluk maakte Rob de verdiende gelijkmaker. Dat we voor rust nog 2 opgelegde kansen wisten te verprutsen mag geen naam hebben maar die van Milsbeek kwamen goed weg. Rust. Een nieuw ritueel doet zijn intrede. Thee op het veld vanwege de Corona. Met z'n allen gezellig rond de dug-out de eerste 35 minuten analyseren. Wat moet er beter en wie komt erin en wie mag of moet eruit. 

Na rust hetzelfde gelijk opgaande spelbeeld. Wij wat beter, zij wat meer geluk. Wij de kansen, zij het doelpunt. Maar daar was ie weer: de veerkracht. Met een uiterste krachtsinspanning maakten we gelijk. Ook na deze gelijkmaker kregen we een paar kansjes maar het vizier stond nog niet op scherp.
Gebroederlijk liepen rood-zwart en groen-wit na de wedstrijd het veld af. Niks gewonnen, niks verloren, gewoon weer eens lekker gevoetbald.

Beterschap Helm, dan kun je volgende week tegen Haps weer meedoen en weer een mooi verslag maken