Waar DSV vorig seizoen nog startte met vier overwinningen, leed het nu al twee nederlagen. Die van vorige week in Vianen was te bevatten, die van afgelopen zondag is zuur te noemen. De thuisclub startte zonder Marc Willems en David Adriaans en uiteindelijk ook zonder Dave Suppers.

Jeroen Brienen werd tot spits gebombardeerd en was negentig minuten lang een toonbeeld van inzet.

De gasten lieten vanaf het begin goed veldspel zien en waren ook het vaakst gevaarlijk voor het doel. DSV zocht naar openingen en vond die soms ook maar de schoten gingen langs het doel van Venhorst. Na een ongelukkige botsing moest een speler van Venhorst met een hoofdwond het veld verlaten en op zoek naar een arts.

De best voetballende ploeg scoorde het eerst al had dit doelpunt niet toegekend mogen worden.

Scheidsrechter Bos zag een handsbal niet, er ontstond een scrimmage en de bal verdween tussen de benen van de DSV-doelman in de goal: 0-1.

DSV had zich ondertussen al steeds meer naar voren gewaagd en begon meer grip op het duel te krijgen, maar de ruststand was in het voordeel van Venhorst.

Datzelfde Venhorst opende de tweede helft met een vrije trap bovenkant lat en zag bij een uitval Martijn Hariri sterk reageren.

Alwin Willems verving Rob Brienen en na een vloeiende aanval kon Stef van Asten op aangeven van Jeroen Peeters de 1-1 tegen het net werken.

Een opkikker voor de thuisclub, want nu moesten de gasten terug en de strijd werd grimmiger.

Gevolg: de man in het zwart zag van alles wat er niet was en zag niet wat er wel was.

Door het voorwenden van blessures trachtte Venhorst het tempo uit het spel van DSV te halen.

Een aspect wat door de leiding niet doorzien werd.

Bij een uitval redde de keeper van DSV goed, maar de rebound betekende 1-2.

Marius Peeters kwam voor Rodney Michiels en Dave Suppers voor de geblesseerde Jeroen Peeters. De invallers kregen nog een paar prachtige kansen op de gelijkmaker en zeker de formidabele kans in de laatste minuut had de verdiende 2-2 moeten betekenen.

Het bleef echter bij 1-2 en achteraf viel er op de inzet van DSV niets af te dingen, maar de punten ontbraken.