LANGENBOOM – Enkele weken geleden wist DSV E1 het Langenboomse SES E1 tijdens het bekertoernooi eenvoudig met 7-0 winst opzij te zetten. Vandaag kon de Sinttunnisse formatie niet overtuigen, maar wist uiteindelijk toch te winnen. SES E1 werd in een moeizame wedstrijd met 0-4 verslagen.
 
Vrijdagavond waren veel spelers van DSV E1 te vinden bij de maandelijkse party in De Link. Dit was vandaag – zaterdag 11 oktober – terug te zien in het spel van de groenwitten. Ondanks een fanatieke  warming-up en een snelle voorsprong ging het vandaag erg moeizaam bij de Sinttunnisse ploeg. Al in de tweede minuut wist Kyan een inzet van Gijs[B] binnen te tikken nadat de Langenboomse keeper de bal niet snel genoeg weg kreeg. De DSV’ers leken opnieuw af te stevenen op een grote overwinning, maar in plaats daarvan kwam de ploeg stevig onder druk te staan. Sommige spelers leken lood in de schoenen te hebben en waren niet vooruit te branden. De middenvelders Floris, Kyan en Niels wisten de bal niet goed vast te houden, terwijl spits Gijs[B] slordig met zijn kansen omsprong. De passing was matig en bij balverlies lieten veel DSV’ers hun koppies hangen. Gelukkig was keeper Gijs[V] vastbesloten de nul te houden. Hij werd daarbij geholpen door de verdedigers Bosc, Luuk, Tycho en Tymo en soms de paal en de lat. Tegen de verhoudingen in wist DSV met deze 0-1 voorsprong de rust te halen.
Ook in de tweede helft kwam de DSV-trein niet op stoom. De beste kansen waren in eerste instantie voor SES waarbij Bosc goed wegkwam dat de scheidsrechter geen penalty gaf nadat hij de SES-spits onderuit had gehaald. Nadat SES enkele minuten later nog de paal raakte namen de groenwitten het initiatief langzaam over. Gijs[B] kopte een corner knap binnen waarna Niels nog twee keer doel wist te treffen. Vooral het laatste doelpunt werd mooi met links hoog binnengeschoten. Eindstand 0-4.  DSV boekte daarmee een belangrijke maar zwaarbevochten zege. Door het verlies van directe concurrent RKOSV Achates E1 staat DSV nu – als enige zonder puntverlies – alleen aan kop.
 
Na de herfstvakantie gaat DSV op zaterdag 1 november op bezoek bij nummer vijf Juliana Mill E1. Deze wedstrijd begint om 11.00 uur op sportpark Juliana.
 
[ s t a t i s t i e k e n ]
SES E1 – DSV E1: 0-4 [0-1]
2. Kyan 0-1, 34. Gijs[B] 0-2, 38. Niels 0-3, 46. Niels 0-4
DSV E1: Tymo Arts, Gijs Beckers, Bosc Rinkes, Tycho Cornelissen[C], Luuk van Sambeek, Floris Verouden, Gijs Verstegen, Niels Vijverstra, Kyan Wijnhoven
 
[ c o m p e t i t i e s t a n d ]
1. DSV E1 [4 wedstrijden – 12 punten – saldo +29]
2. Hapse Boys E1 [4 wedstrijden – 10 punten – saldo +11]
3. RKOSV Achates E1 [4 wedstrijden – 9 punten – saldo +11]
9. Heijen E1 [3 wedstrijden – 0 punten – saldo -18]